ТРЕВОЖНИТЕ ФАКТИ ЗА  "ПОКОЛЕНИЕТО НА ЗАКРИТО" 


Прекарваме 90% от времето си на закрито без достатъчно дневна светлина и чист въздух. Вече не мислим за това, но науката е доказала, че това може да е вредно за здравето и благополучието ни.

Ние сме „поколението на закрито“. Как ще завърши нашата история, зависи от вас.

Гледайте филма


ВЪЗДУХЪТ В ЗАТВОРЕНО ПОМЕЩЕНИЕ МОЖЕ ДА Е ПЕТ ПЪТИ ПО-ЗАМЪРСЕН ОТ ВЪЗДУХА НА ОТКРИТО

Независимо къде живеете, отварянето на прозореца и навлизането на свеж въздух почти винаги е за предпочитане пред дишането на застоялия въздух в помещението.

ДНЕВНАТА СВЕТЛИНА МОЖЕ ДА ПОДОБРИ СПОСОБНОСТТА ЗА УЧЕНЕ НА ДЕЦАТА С ДО 15%

Науката е доказала, че класните стаи, в които има достатъчно дневна светлина, допринасят за по-ефективно учене в сравнение с лошо осветените стаи. Няма никакво съмнение, че тези ползи важат също у дома и на работното място.

КАКВО МОГА ДА НАПРАВЯ?

Има много начини да осигурите по-добър въздух и повече дневна светлина в дома си. Някои са бързи и лесни, други изискват повече време, но ще ви осигурят значителни подобрения в дългосрочен план.

ЖИВОТЪТ В ЖИЛИЩА С ВИСОКА ВЛАЖНОСТ И НАЛИЧИЕ НА МУХЪЛ УВЕЛИЧАВА РИСКА ОТ АСТМА С 40%

Лошото качество на стайния въздух
може да доведе до дихателни проблеми и алергии или да ги усложни.

ДЕТСКИТЕ СТАИ ЧЕСТО СА НАЙ-ЗАМЪРСЕНИТЕ В ЖИЛИЩЕТО

Токсични частици, CO2 от издишване – детските стаи често съдържат най-високата концентрация на вредни вещества в дома.

ЛИПСАТА НА ДНЕВНА СВЕТЛИНА ПРАВИ 15% ОТ ХОРАТА ТЪЖНИ

Качествата на дневната светлина не могат да се възпроизведат по изкуствен начин. Ние се нуждаем от слънчева светлина, за да се чувстваме енергични и здрави.

САМО ЗНАНИЕ НЕ Е ДОСТАТЪЧНО


За всички нас е важно да преосмислим начина, по който живеем на закрито. От обикновените хора до архитектите, компаниите и правителствата – всички ние носим отговорността да положим максимални усилия, за да гарантираме, че домовете ни са здравословни места за живеене и отглеждане на нашите деца.


Защо ни вълнува това?

Повече от 75 години Velux се е посветила на това да подобрява качеството на живот на хората, като помага за осигуряването на достатъчно светлина и свеж въздух в жилищата и на работното място.
Ползите за здравето вече са потвърдени от науката, но все още ни предстои да изминем дълъг път, преди да разберем, че свежият въздух не е просто приятно удобство, а реална необходимост.
За щастие, не сме сами в това пътуване. Работим заедно с други световни лидери на пазара в строителния отрасъл, за да създаваме по-добри жилища. Решенията ни не могат да отстранят всички проблеми на „стайното“ поколение, но можем да покажем най-добрия път напред.