Собствениците на тази къща първоначално са построили бунгало, но с разрастването на семейството им, те решават да го разширят и усвояват неизползвания до този момент таван.

Новата мансарда се състои от голяма спалня със собствена баня, дрешник, кабинет и голяма тераса.

Те наемат специалист по преустройство на мансарди, който прави оценка на възможностите за реорганизация

Таванът е неизползваем в настоящото си състояние, но те решават, че като променят дизайна на носещата конструкция и увеличат дебелината на изолацията, таванът може да се превърне в жилищна площ.

За да достигне максимално много светлина в помещението, изпълнителят препоръчва използване на покривни прозорци и венециански щори. По този начин се осигурява контрол на нивото на осветеност, когато помещението се използва за работа

Направени са два допълнителни отвора в пода, един за стълбите и един за мецанин балкона, който гледа към хола отдолу. Това осигурява допълнителна светлина към долния етаж и е важна функция, която подчертава пълния обем на къщата.

Използвана е стъклена балюстра, за да разпръсне по-добре светлината.

В спалнята са монтирани покривни прозорци за къщи, които осигуряват добра вентилация и осветеност.

Използването на електрически щори осигурява пълно затъмняване.

Въпреки скосения покрив, банята на горния етаж има вана и душ кабина. Останалото място на тавана е превърнато в голям дрешник, за да се освободи място в спалнята.

Собствениците живеели в къщата по време на преустройството, което продължило пет седмици. Крайният резултат е допълнителни 80 кв. м жилищна площ.