Сегашните собственици на тази вила я купуват преди няколко години. Фактът, че таванското помещение било неизползваемо, става фактор при покупката, тъй като виждат потенциал да я подобрят и да добавят стойност, като се заемат с преустройството на таванското помещение.

На гости често идват приятели и роднини и докато семействата се увеличават, става ясно, че пространството може да се използва най-добре, ако се превърне в отделно място за спане на децата.

Целта била да се превърне в голямо, гъвкаво, отворено пространство, което може да побере до осем деца.

Стълбището е добавено на мястото на стария отвор и стълбата. Мотивите на всяка стълба указват, че влизате в зона, контролирана от деца. Мебелите бяха подбрани в синхрон с функционалността на стаята – весели и забавни.

На южната страна бяха поставени два големи покривни прозореца, за да влиза в стаята възможно най-много светлина, а и за да не се пропуска красивата гледка. Белият декор бе избран целенасочено, за да се отразява светлината в стаята.

Запазването на гредите видими, както и на зида откъм страната на фронтона, придава на стаята рустикален вид. Антикварните мебели бяха подбрани внимателно, за да допълнят това усещане.

VELUX предлага поредица от продукти, много подходящи за преустройство на тавански помещения.