Когато настоящите собственици купуват къщата, за тях реставрацията на първия етаж е главен приоритет, след което насочват вниманието си и върху таванското помещение. Мансардата е претърпявала и други промени в миналото, но поради невнимателното им планиране, собствениците решават да преразпределят отново пространството, така че да стане по-използваемо. 

Задачата, поставена на архитекта, е да проектира баня, гостна и мултифункционално помещение, което да бъде използвано за офис и стая за игра на децата. Главното изискване на клиентите е то да е изпълнено със светлина и да бъде максимално отворено, за да бъде създадено усещане за повече пространство. 

Архитектът решава да подобри интериора и на приземния етаж, като го озари слънчева светлина, идваща отгоре. Отворено стълбище, стъклени парапети и отразяващи повърхности са използвани за максимизиране на притока на светлина и ефективното ѝ разпределение между етажите. 

Луксозната баня има матирани стъклени плъзгащи се врати. Плочките също са подбрани така, че да отразяват светлината. Синтетичната подова настилка е износоустойчива, а раираните щрихи създават илюзията за издължаване на помещението.

Благодарение на поставения покривен прозорец, работният кът се радва на изобилие от естествена дневна светлина. Вътрешното оформление е решено в бяло, за да има плавен преход на прозореца с тавана, така че окото да се наслади максимално на гледката към небето.

Към издигнатата платформа, представляваща детската игрална зона, е добавено и плъзгащо легло, което осигурява допълнително място за спане за гости. Спалното помещение е светло и уютно, с практично вградени под ската шкафове.