Европейско изследване на VELUX Group

показва, че днешното поколение прекарва 90% от времето си на закрито, въздухът в домовете ни е почти 5 пъти по-замърсен от въздуха навън и все повече изкуствената светлина заменя дневната светлина.

Вижте как да се справим с тези проблеми!

5 стъпки към създаване на здравословен дом

Тазгодишният Барометър на здравословния дом идентифицира пет фактора, които са много важни за нашето здраве и енергичност.

1


Осигурете добри условия за сън

 
Добрите условия за сън включват комфортна температура, 100% тъмнина, спокойствие и тишина. Когато се изпълнят тези условия, над 50% от хората усещат прилив на енергия.

2


Стремете се към комфортна температура

 
Комфортна температура у дома означава приятна прохлада през лятото и уютно топло, но не горещо, през зимата. Поддържането на студена среда удвоява риска от проблеми с носа и гърлото.

3


Пуснете вътре свеж въздух

 
Свежият въздух влиза вътре през прозорците и вратите. Липсата на проветряване води до два пъти по-голяма вероятност да се чувствате уморени и апатични, в сравнение с проветряване по 2-4 пъти дневно.

4


Допуснете вътре дневна светлина

 
Дневната светлина се осигурява чрез правилно поставени фасадни и покривни прозорци. Когато нивата на дневна светлина се променят от незадоволителни към задоволителни, процентът на хората, които се чувстват отпаднали, пада чувствително от 37% на 21%.

5


Избягвайте висока влажност

 
Избягвайте високите нива на влажност, за да намалите риска от мухъл и гъбички. Те могат да създадат сериозни проблеми като астма и други респираторни симптоми.

В търсене на нов дом - идеи и вдъхновения

Галерия стаи - вдъхновение 

Вижте как едно българско семейство намира своя нов дом

Историята на това младо семейство е типична за големия град. С израстването на двете им деца, те се нуждаят от повече пространство и затова се заемат да търсят ново жилище. Започва изморително обикаляне и многобройни огледи ... докато един ден, съвсем случайно те откриват своето „съкровище“. 

Oчарованието на този красив дом се дължи в голяма степен на ефекта от използването на покривни прозорци VELUX, които са общо 13 на брой във всички помещения и които са оборудвани с вътрешни щори Velux, а тези гледащи на юг - и със сенници, за да спират жарките слънчеви лъчи през лятото. Това, което обединява всички тези компоненти в една интелигентна система за микроклимат е иновативният продукт Velux Active.

“Обичам да има въздух и вентилация, а сега сме спокойни, защото можем да поддържаме свежа атмосфера у дома, дори когато сме на работа, чрез приложение на телефоните си” – уточнява съпругата и допълва, че освен това самите прозорци Velux са много лесни за поддръжка и почистване.

Благодарение на множеството покривни прозорци в дома, през зимата в него навлиза щедро благодатната топлина и светлина на слънцето, която се разпределя интелигентно в апартамента чрез системата Velux Active. 

“Много е приятно, когато се приберем от пътуване и вкъщи е проветрено и свежо. Доскоро постоянно се притеснявах дали не съм забравила някой прозорец отворен, но сега е въпрос на секунди да проверя и да направя необходимите настройки, и да продължа да се занимавам спокойно с работата си или да бъда пълноценно със семейството си“, добавя съпругата.

 

ПУСНЕТЕ ЗДРАВЕТО И СВЕТЛИНАТА В ДОМА СИ!

Усетете ползите

Гледайте видеото, за да откриете всички ползи от добрия вътрешен климат.