Европейско изследване на VELUX Group

относно комфорта, енергията и средата на живот в домовете в Европа – какво казват за здравето, дома и енергията 14 000 европейци?

5 стъпки към създаване на здравословен дом

Тазгодишният Барометър на здравословния дом идентифицира пет фактора, които са много важни за нашето здраве и енергичност.

1


Осигурете добри условия за сън

 
Добрите условия за сън включват комфортна температура, 100% тъмнина, спокойствие и тишина. Когато се изпълнят тези условия, над 50% от хората усещат прилив на енергия.

2


Стремете се към комфортна температура

 
Комфортна температура у дома означава приятна прохлада през лятото и уютно топло, но не горещо, през зимата. Поддържането на студена среда удвоява риска от проблеми с носа и гърлото.

3


Пуснете вътре свеж въздух

 
Свежият въздух влиза вътре през прозорците и вратите. Липсата на проветряване води до два пъти по-голяма вероятност да се чувствате уморени и апатични, в сравнение с проветряване по 2-4 пъти дневно.

4


Допуснете вътре дневна светлина

 
Дневната светлина може да се осигури чрез правилно планирани фасадни и покривни прозорци. Когато нивата на дневна светлина се променят от незадоволителни към задоволителни, процентът на хората, които казват, че се чувстват отпаднали , спада от 37% на 21%.

5


Избягвайте влагата

 
Избягвайте наличието на прекалено много влада, за да намалите риска от поява на плесен и гъбички. Те могат да доведат до астма и респираторни проблеми.

Какво правим, за да имаме здравословни домове

Топ 3 на стратегиите за създаване на здравословна среда на живот у дома е: избягване на пушенето вътре, често проветряване и често почистване. Някои  жители на Европа правят повече от други, за да поддържат добър вътрешен климат.

     
Най-активни   Най-малко активни

Често проветряване, чистене и без пушене вътре.

Демонстрационните сгради на VELUX са здравословни домове

Достъпен ремонт с фокус върху енергията – реален пример

Това е първата реновация с особено внимание към енергийните източници и вътрешния климат. RenovActive се намира в Брюксел и е лесна за взаимстване, тъй като е достъпна концепция, както финансово, така и технически.

 

Реализирани проекти – вдъхновение за по-добра среда на живот

Вижте как можете да добавите повече дневна светлина и естествена вентилация в дома си, като поставите покривни прозорци VELUX в различните стаи.  Реални обекти от нашата практика по света и в България, в които са използвани продукти VELUX.

Още за продуктите VELUX 

Умен контрол на вътрешния климат – добавете го към Вашите покривни прозорци

Системата VELUX ACTIVE with NETATMO създава по-здравословен вътрешен климат във Вашия дом – автоматично.

Сензорите измерват температурата, CO2 и влажността и дават съответните команди към Вашите покривни прозорци, щори и сенници VELUX INTEGRA®.

Усетете ползите

Гледайте филма, за да научите повече за ползите от добър вътрешен климат.