ФОТОГРАФ | Патриция Вайскирхнер, АРХИТЕКТ | strobl architektur

Тавански истории:

Таван, изпълнен с дневна светлина

Разкази от първа ръка за опита с VELUX на щастливи собственици на жилища.

ФОТОГРАФ | Патриция Вайскирхнер, АРХИТЕКТ | strobl architektur

Обичам работата си, въпреки че понякога е трудна и изцежда цялата ми енергия. В такива дни обичам да подобрявам настроението си, като разглеждам и чета за вдъхновяващи проекти, често в каталозите на VELUX – хубаво е да бъда част от тях.

Мартин Щробл-младши

Виж нашата история

  • В сърцето на Грац, Австрия, в резиденцията „Шилерщрасе“ се разгръща симфония от светлини и дизайни. Strobl Architektur, семейно архитектурно начинание, водено от Мартин Щробл старши, Мартин Щробл младши и подкрепено от г-жа Щробл, вдъхна живот за преобразуването на едно пространство. С иновативни решения, родени от сътрудничеството, покривните прозорци VELUX хармонично си взаимодействат с осветения интериор, показвайки как синергията на архитектурата и естествената светлина може да създаде модерно убежище в една среда, изпълнена с история.

  • По време на следването си Мартин Щробл младши се впуска в изследване на покривите и таваните на стари къщи в резиденция „Шилерщрасе“ в Грац, като ги превръща във фокуса на дипломната си работа. Историята на къщата, белязана от разрушенията през Втората световна война, вдъхновява проекта на баща и син през 2008 г. за нейното възстановяване и преобразяване.

  • Проектът на двамата залага на нов симетричен покрив, който е в хармония със съседните фронтони. Надлъжното остъкляване съживява фасадата, като повдига тавана в по-ниските апартаменти. Двойната роля на Щробл като архитекти и инвеститори води до експериментиране, което дава модерни решения за градски живот.

  • Интегрирането на покривните прозорци VELUX е от ключово значение за осигуряване на дневна светлина. Вниманието към разпределението на дневната светлина по време на планирането осветява ъглите и таваните. За Мартин Щробл младши светлината е от първостепенно значение, когато създава уютни пространства, надхвърлящи нормите.

  • Модерната интерпретация на таванското помещение блести със стаи, обляни в светлина. Отразявайки традиционните типологии, дизайнът балансира между функционалността и формата. Прозрачното бяло остъкляване на шперплатовата конструкция добавя визуална наслада, а енергийно ефективните решения осигуряват комфорт и устойчивост.

Какво те възпира да действаш с VELUX?

Прочети опровергани митове и опасения за покривните прозорци.

ФОТОГРАФ | Патриция Вайскирхнер, АРХИТЕКТ | strobl architektur

Казват, че таванските помещения са тесни и неудобни

Таванските помещения могат лесно да се превърнат в просторни и уютни с правилно планиране и подреждане. Ако използваш пространството разумно и оптимизираш разположението на мебелите, можеш да се радваш на просторен и удобен таван.

Казват, че през зимата таваните могат да бъдат доста студени

В повечето случаи подобни неприятни преживявания се дължат на неправилна изолация на покрива или на стари, течащи покривни прозорци. Покривните прозорци VELUX осигуряват качество в продължение на няколко десетилетия, устойчивата им обшивка и водонепропусклива изолация ще предпазят тавана от всякакви атмосферни влияния и ще ти осигурят спокойствие.

Продължи да четеш

Защо VELUX?

Трансформираме пространства

Нашите решения за дневна светлина помагат да се сдобиеш с допълнително жизнено пространство под покрива и придават несравнима стойност на дома ти, на благосъстоянието и начина, по който възприемаш пространството.

Увеличаване на стойността на дома

Можеш да бъдеш сигурен, че инвестицията ти в продуктови решения VELUX ще увеличи стойността на имота ти и ще се възвърне многократно.

Спокойствие в твоя дом

С нашата широка гама от вътрешни и външни щори и сенници, резервни части и ремонтни комплекти ние гарантираме, че ще получиш най-доброто възможно изживяване.

Тук сме, за да ти съдействаме

Нашият екип е посветен на пълното ти удовлетворение – от момента, в който се свържеш с нас, през консултирането до окончателния монтаж.

Безкомпромисно качество

Твоите нужди са нашият компас. От 1941 г. насам непрекъснато разработваме и усъвършенстваме нашите продукти и ги създаваме, за да са трайни.

Отговорен избор

Можеш да подобриш качеството на живота си с устойчиви решения, които са полезни за теб и за планетата.