Собствениците на този имот от 50-те години на XX в. са го ремонтирали основно, като това им е отнело няколко години. Преустройството на мансардата е бил последният етап. Семейството искало да я превърне в открито пространство, изпълнено със светлина.

Преди преустройството таванът е бил разделен на отделни стаи, което довело до натрупването на много боклуци от разрушените стени. Изнасянето им малко затруднило фирмата изпълнител, но те хитро ги изнесли с кран през отворите за новите покривни прозорци.

Собствениците искат да се наслаждават на гледката към градината от тяхната мансарда, затова са поставили множество покривни прозорци. Използвали са дървени прозорци и топли цветове, като кафяво и бургундско червено, за да постигнат усещане за уют в просторното помещение. Поставили са камина на дърва, която от една страна е ефективна, а от друга – създава топлина и уют в студените нощи.

Използвали са затъмнителни щори на всички покривни прозорци, които създават по-затворено усещане през нощта и запазват топлината по-ефективно. Въпреки преустройството на покрива, много от оригиналните греди са запазени. Те се виждат в стаята като акцент, за да подсилят усещането за рустик стил. В скатовете и в пода са монтирани лунички, които осветяват части от стаята през нощта.

За собствениците реконструкцията на къщата означава не само разширение на жилищната площ, но и по-лесно отопление на цялата къща, заради по-добрата изолация на използвания таван.

Изпълнението на проекта е отнело 3 месеца, след което собствениците на имота се сдобили с допълнителни 50 кв. м. жилищна площ.