{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Дизайн: Floreat Homes; снимки: Торбен Ексерод

Обединеното кралство е сред страните, в които съществуват хиляди вариации на редови къщи. В Radbrook Village, ново селище от Floreat Homes, професионален строител на къщи от района, има няколко вида. Radbrook Village е заобиколено от паркове и се намира близо до центъра на град Шрусбъри.

Всяка къща от селището е обградена с градина. Radbrook Village се слива елегантно с квартала благодарение на дискретните и традиционни форми, облечени в червени тухли и скатни покриви, обичани от хората заради уютния им изглед.

За да остане конкурентоспособна на пазара на недвижими имоти, се налага Floreat Homes да измисля концепции, отговарящи на нуждите на постоянно развиващите се семейства, както и нови форми на съжителство.

Къщата разполага с три спални с подобен размер, около 12 квадратни метра всяка, което позволява множество приложения. Една се намира на приземния етаж до баня и може да бъде преустроена, за да има отделен вход. Холът не е свързан с никоя друга зона, което позволява много гъвкавост при използване. Най-голямата стая в къщата е кухня, съчетана с трапезария. Сводестият таван и голямото пространство, което се получава в резултат от него, придават на пространството приятен и светъл външен вид, какъвто често липсва в големите, дълги стаи.

Редови къщи в Шрусбъри с прозорци VELUXДизайн: Floreat Homes; снимки: Торбен Ескерод

Дизайн: Floreat Homes; снимки: Торбен Ексерод

Тъй като има практично помещение за съхранение точно зад кухнята, покривните прозорци са най-доброто решение за осигуряване на оптимално количество естествена светлина там, където е най-необходима. Покривните прозорци са особено подходящи при дъждовен климат, тъй като осигуряват поне два пъти повече светлина от вертикалните прозорци със същия размер. Освен това те се използват за проветряване на цялата стая.

Рационалното оформление има някои други луксозни характеристики. Заради банята, оборудвана с покривен прозорец VELUX, и окъпаното в светлина стълбище, къщата изглежда по-голяма и по-ефирна. Фактите потвърждават изгледа: стратегическото позициониране на прозорците позволява оптимален обмен на въздух в къщата, което я прави не само уютна, но и здравословна.

Графика

Дизайн: Floreat Homes; снимки: Торбен Ексерод

Всеки квадратен метър от приземния етаж се използва оптимално и предлага максимална гъвкавост.

Покривният прозорец над стълбите осветява идеалния център на къщата – зона, в която обикновено липсва дневна светлина. На компактният първи има само това, което е абсолютно необходимо – две спални и баня.

Но това далеч не е обичайното, благодарение на добре осветената и модерна баня.

Продукти VELUX, използвани в този пример
Покривен прозорец VELUX INTEGRA® GGU
Информация за продукта

Информация за проекта

Проект: Редови къщи
Местоположение: Шрусбъри, Великобритания 
Архитект: Floreat Homes
Година: 2019
Снимки: Торбен Ескерод