Преобразен светъл и красив таван в къщата на семейство Стойчеви

"Казвам се Малинка Стойчева. Родният ми град е Долна баня. В него израснах, омъжих се и със съпруга ми Васил на този етап имаме вече две прекрасни момчета. След сватбата заживяхме в двуетажната ни къща. Родителите му  - на първия етаж,  ние - на втория. При построяването на самата къща по онова време имало недостиг на тухли и поради тази причина едната половина на втория етаж остава тип тавански помещения. В това число влиза дневна с кухненски бокс, баня и вътрешното стълбище.

С времето помещението за баня го изградихме в нормалните му размери и се получи капандура на покрива. Но това решение не можехме да го приложим и за дневната с бокса тъй като трябваше да се смени самата покривна конструкция, а това беше свързано с много средства

ремонт на таванско помещение
покривни прозорци за мансарда
"И така, дневната с бокса останаха в този си вид. Бокса и денем и нощем се осветяваше от 100 ватова крушка, тъй като светлината от прозореца в единия край на дневната трудно достигаше до него, много трудно беше и проветрението му." (снимката е на бокса преди преустройството)

"С годините и керемидите започнаха да се понацепват, понапукват, а съпругът ми през няколко месеца се качваше и подменяше керемидите на нужните места. В последно време това започна да се случва доста  често, наближаваше времето им за смяна. През април седнахме и си поговорихме с мъжът ми и решихме  да направим ремонт на покрива - и то бързо. Той реши, че това ще стане в началото на август, а аз имах 3 месеца за да намеря най-доброто, най-бързото и най-евтино разрешаване на нормалните нужди в бокса: „светлина и въздух”. Разговаряхме с няколко майстори за изграждане на още една капандура, подобна на банята, преди години.

Аз обичам новостите, влязох в Google и започна едно проучване на фирми за покривни прозорци и на самите прозорци като продукт и качество. Попаднах на фирма VELUX и много дни и седмици проучвах всички модели, размери, материали и т.н. И така прочетох всичко за VELUX." 
След реконструкцията на мансардата в кухненския бокс вече няма нужда от крушка в по-голямата част на денонощието. Готви се на най-хубавата, естествена светлина, храната изглежда свежо и апетитно, огряна от слънчевите лъчи.

И най-важното - настроението на готвача е съвсем друго, когато има поглед навън и когато зеленината и небето донасят ведро настроение!
ремонт на мансарда
Дори и в дъждовен ден, кухненският бокс може да се проветрява чрез вградения вентилационен отвор. 

Отвън равнината на покрива остава ненарушена - поставените покривни прозорци се сливат с нея. Благодарение на неутралния цвят на алуминиевата обшивка, покривни прозорци ВЕЛУКС са ненатрапчив елемент върху керемидения покрив.


Под новите покривни прозорци ВЕЛУКС, в къщата на семейство Стойчеви цветята са огрени от слънчева светлина. Дори и в студентите дни, зеленината на растенията радва окото на домакини и гости и създава положително настроение.