Този дом е собственост на семейството в продължение на повече от 15 години, когато то решава да предприеме преустройство на таванското си помещение. Въпросната промяна им предоставя възможността за създаване на допълнителна жилищна площ. Целта на проекта бе устройството на едно просторно и отворено пространство, което да бъде използвано  за почивка и забавление.

За да бъде помещението превърнато в използваемо, наложителна беше подмяна на автентичната подпорна конструкция с нова. Това създаде допълнителни усложнения към реализирането на проекта, като например необходимостта от отпускане на извънреден  бюджет, който да покрие добавъчните разходи. Коминът в средата на помещението, взаимосвързан с камината във всекидневната, бива запазен. Сега той играе ролята на семпъл елемент към интериора на апартамента, разпределящ отвореното пространство в него. 

Едно от главните изисквания на клиентите към архитекта, бе превръщането на мансардата в наситен от слънчева светлина, сияен кът. Покривните прозорци са позиционирани по начин, съобразен със степента на използваемост на помещенията, тяхната придирчивост към дневна светлина и потенциално откриващата се панорама. Така покривният стъклопакет се превръща в отличителна черта на мансардата със значима функция. 

Реновираното подпокривно пространство несъмнено гарантира доброто прекарване на собствениците - със своите бар и маса за билярд, то е превърнато в кът за развлечения и почивка.