Реконструкция на стара къща, гр. София

Къща с богата история в центъра на София се преобразява благодарение на конкурса „Създай своята къща с VELUX” 2017г.

Тази къща се намира само на стотина метра от най-оживения булевард в София, любимо място за разходка на софиянци. В края на 2016 г., когато бива закупено, подпокривното пространство е приличало на истинска развалина. Макар и с голяма площ, помещението изглеждало мрачно и схлупено, поради съществуващия тогава каратаван. Но новият собственик видял потенциал в него и се захванал с мащабна реконструкция на къщата. Основната му идея била да се вкара повече естествена светлина в помещенията. Допълнителен мотив, за да стартира ремонта на имота се оказал и конкурсът „Създай своята къща с VELUX”, чрез който той видял реалната възможност за превръщане на тавана в светло и уютно място за живеене – като постави покривни прозорци, с които да освети помещенията. Когато навлиза повече слънце, всяко подпокривно пространство променя напълно своя облик. Възможността за участие в конкурса допаднала на собственика, а спортната му натура го амбицирала да направи всичко възможно да спечели конкурса, което се случва в края на лятото на 2017 г.

Резултатът от ремонта на къщата се оказал повече от впечатляващ. Обособени са всекидневна, три спални и две бани, всички те изпълнени с много светлина, проникваща през общо шестте покривни прозореца.

“Неповторимата атмосфера на апартамента се дължи основно на покривните прозорци. Светлината е благодат за мен и моето семейство и малкото ни дете се чувства много жизнено и щастливо тук.“ – разказва собственикът на обновения апартамент, който вече носи артистичното име V-loft. 

Проектът определено беше предизвикателство за всички въвлечени в него. А резултатът е повече от добър – дом с много светлина и уют, което е предпоставка за приятни моменти със семейството.

споделя гордият собственик

Доказателство за добре проектирания дом и качествено свършената работа е и спечелването на конкурса „Моята къща с VELUX" 2017. Ремонтът е осъществен с ползване на услугите на арх. Борис Борисов, студио Борисов & Борисов архитект.