Собствениците на този имот първоначално го построяват като малка едноетажна къща, но след като семейството започнало да расте, решават да добавят допълнително пространство, като направят реконструкция на къщата си и по-точно на необитаваното таванско пространство.


Те наемат фирма, специализирана в преустройство на тавански помещения и ремонти на покриви, която ги посещава, за да проучи дали е възможно това. В тогавашното си състояние таванското помещение било неизползваемо, но те решават този проблем, като променят подпорната конструкция и подобряват нивото на изолация, за да може да бъде превърнато в обитаемо пространство.

За да влиза максимално светлина там, изпълнителят препоръчва да се използват големи покривни прозорци и венециански щори за контрол на нивото на светлината, когато стаята се използва за работа.

В пода са направени два отвора. Единият за стълбите, а другият – за балкон на мецанина, гледащ към всекидневната отдолу. Това внася допълнителна светлина на долния етаж и е отлична демонстрация на възможностите на къщата. Бе използвана стъклена преграда, за да се гарантира ефективното разпределяне на светлината.

В спалнята бяха поставени покривни прозорци от всяка страна на покрива за насрещна вентилация и добро количество светлина. За затъмняващ ефект нощем се използват електрическите щори.

В оставащото място на таванския етаж бе изграден просторен дрешник, за да не се налага в спалнята да има други дрешници след преустройството на таванското помещение.