Тавански истории:

Семейство проектира дома си в Берлин с дневна светлина

Разкази от първа ръка за опита с VELUX на щастливи собственици на жилища.

През лятото можем да оставим осветлението загасено до късно вечер, защото покривните прозорци изпълват стаята с толкова много дневна светлина.

Марко Шнайдер, собственик

Защо трябва да преобразиш тавана си с покривни прозорци VELUX?

  • Намирането на проект за ново строителство с персонализиран етажен план в Берлин е почти невъзможно. „Защо просто да не купим неизползвано таванско помещение и да го разширим?“, разсъждават семейство Шнайдер. Така и направиха! Само за осем месеца те превърнаха мечтата си да проектират собствен апартамент в реалност. Така семейството избра път, който става все по-популярен: застрояване на неизползвани градски площи. Това е строителство, което се извършва върху свободна или незастроена земя в рамките на съществуваща общност.

  • Прозорците с големи повърхности помагат и за поддържане на топлината в дома през по-хладните дни. „Общо взето, оставяме отоплението изключено през есента, когато при наши познати то вече работи от няколко седмици“, казва Марко Шнайдер за ефективното използване на слънчевата енергия. Децата на Шерина и Марко също са във възторг от големите прозорци в стаите си. „Малката често ляга на килимчето под покривния прозорец, за да си играе или за да гледа небето и да намира формите на любимите си животни в облаците“, казва майката.

  • Покривната площ, обърната към улицата, не може да бъде драстично променяна; затова терасите и капандурите на двата апартамента трябва да бъдат изградени от северната страна на сградата, с лице към вътрешния двор. Но семейство Шнайдер си казват, че всяко зло е за добро и вместо това решават да комбинират няколко покривни прозореца VELUX за стаите от южната страна.

  • Управлявани с елегантна дръжка в долната част, покривните прозорци VELUX с горна ос предоставят пълноценен изглед към хоризонта и увеличават максимално количеството естествена дневна светлина. Захранваните със слънчева енергия и електрическите покривни прозорци VELUX са идеални за недостъпни места, като например сводести тавани. Тази иновативна система от дистанционно управляеми покривни прозорци, щори и външни ролетни щори ти позволява да ги отваряш и затваряш само с едно натискане на бутон. 

  • „Тук се чувстваме като у дома си – както в апартамента, така и в квартала“, казва Шерина Шнайдер. Изпълнената със светлина всекидневна се е превърнала в любимо място за семейството. „През лятото можем да оставим осветлението загасено до късно вечерта, защото покривните прозорци изпълват стаята с много дневна светлина.“ Семейството създаде свой дом, отговарящ на собствените им нужди, като същевременно запази района и сградата, в които избра да живее. Превръщането на тавана в дом им дава възможност да останат в града, но все пак да започнат на чисто.

Какво те възпира да действаш с VELUX?


Прочети опровергани митове и опасения за покривните прозорци.

Казват ни, че през лятото таваните могат да бъдат доста горещи.

Усещането на човешкото тяло за топлина се базира на няколко фактора, като влажност, облекло, използвани строителни материали и вентилация. Добри новини: покривните прозорци VELUX осигуряват 75% по-бърза вентилация от обикновените прозорци, а с нашите външни сенници или външни щори (за защита от топлината) и затъмнителни вътрешни щори (за затъмняване) можеш да постигнеш максимален комфорт през лятото. Имаме решение за всичко.

Казват ни, че през зимата таваните могат да бъдат доста студени.

В повечето случаи подобни неприятни преживявания се дължат на неправилна изолация на покрива или на стари, течащи покривни прозорци. Покривните прозорци VELUX осигуряват качество в продължение на няколко десетилетия, устойчивата им обшивка и водонепропусклива изолация ще предпазят тавана от всякакви атмосферни влияния и ще ти осигурят спокойствие за дълго време.

Продължи да четеш

Защо VELUX?

Трансформираме пространства

Нашите решения за дневна светлина помагат да се сдобиеш с допълнително жизнено пространство под покрива и придават несравнима стойност на дома ти, на благосъстоянието и начина, по който възприемаш пространството.

Увеличаване на стойността на дома

Можеш да бъдеш сигурен, че инвестицията ти в продуктови решения VELUX ще увеличи стойността на имота ти и ще се възвърне многократно.

Спокойствие в твоя дом

С нашата широка гама от вътрешни и външни щори и сенници, резервни части и ремонтни комплекти ние гарантираме, че ще получиш най-доброто възможно изживяване.

Тук сме, за да ти съдействаме

Нашият екип е посветен на пълното ти удовлетворение – от момента, в който се свържеш с нас, през консултирането до окончателния монтаж.

Безкомпромисно качество

Твоите нужди са нашият компас. От 1941 г. насам непрекъснато разработваме и усъвършенстваме нашите продукти и ги създаваме, за да са трайни.

Отговорен избор

Можеш да подобриш качеството на живота си с устойчиви решения, които са полезни за теб и за планетата.