Изграждане на тавански стаи и удвояване на жилищното пространство

Планираш ли да построиш нов дом? Или пък вече си в процес на изграждане на повдигнат покрив и таван? Тогава определено трябва да помислиш за таванско помещение. Така не само ще усетиш значително увеличение на площта, но и ще се радваш на много допълнителни ползи.

Решението е таванско помещение

Хората търсят все по-големи парцели земя, докато пазарът предлага все по-малки. Забелязал ли си и ти това противоречие между търсенето и предлагането? Добрата новина е, че е възможно да се преодолее. Всъщност: това е по-лесно, отколкото си мислиш.

Ако си намерил парцел в желания район, но той не е достатъчно голям, за да реализираш първоначалния план за къщата си върху нея, не се отказвай от мечтания дом, не прави компромис, а някои творчески промени в плана на къщата. Включи нов елемент: добави таванска стая... или повече тавански стаи... това винаги е отличен вариант за разширяване на жилищната площ. Всъщност може да се окаже, че разполагаш с повече квадратни метри, отколкото първоначално си искал – може да е два пъти повече!

Таванската стая предоставя повече дневна светлина и свеж въздух…

...ако имаш правилните решения с покривни прозорци. Въпросът е: кое е правилното? Какви покривни прозорци има? Как трябва да решиш кое(и) да избереш? За щастие, не е нужно да си експерт по темата, просто трябва да се обърнеш към подходящ и надежден партньор. Достатъчно е да се фокусираш върху една марка, която внимателно взема предвид всички нужди, които могат да възникнат при планирането на светла и просторна таванска стая. В този смисъл се обърни към VELUX, експерт в областта на покривните прозорци. Отделът за обслужване на клиенти на VELUX разполага с необходимите знания и опит.

Изграждането на тавански стаи носи уникалност

Освен класическото използване на тавана за склад, там можеш да разположиш определени стаи. Например спални, за да отделиш жилищното пространство от мястото, където спиш. Представи си как гледаш звездите през покривните прозорци, докато лежиш в леглото си. Можеш също така да изградиш стаи за гости, така че когато имаш гости (например братовчеди с цялото семейство), те да разполагат със собствено пространство и да не се налага да споделяш личните си стаи с тях. Също така на тавана можеш да създадеш зона за различни дейности. Представи си таванска стая за игра на децата. Или таванска стая за гейминг. Или пък какво ще кажеш за тих и спокоен домашен офис? Наличието на таванска стая (или повече тавански стаи) предоставя голяма площ за разнообразие в дизайна. Възможностите са безброй. Как ти звучи това?

Ако в семейството ти е важно да имате разделение, таванските стаи са за вас. Там шумът от приземния етаж е по-слаб или дори изобщо не се чува. И, очевидно, няма шумни съседи отгоре, тъй като там изобщо няма съседи. Това е чудесен избор за къщи, в които поколенията планират да живеят съвместно: заедно сте, като в същото време винаги имате възможност да се отделите.

Ако се притесняваш от скосените стени, помисли за тях като за възможност за изключително пространство за съхранение. Има много идеи как да се използват скосените стени и ъглите под покрива: например, те са отлична основа за поставяне на стенни рафтове, вградени гардероби, скринове...

С покривни прозорци можеш да се "отвориш към природата" и да имаш постоянен достъп до специален пейзаж. Това изживяване може да бъде още по-богато, ако монтираш уникалните покривни прозорци VELUX, които са своеобразни удължения на обикновените покривни прозорци и се спускат до пода. Разбира се, зависи от местоположението. VELUX предлага толкова широка гама от продукти и аксесоари, такова разнообразие от различни стилове и размери, че всеки може да намери подходящия(те) за своите нужди.

Повече светлина, повече пространство, повече уют, по-приятна атмосфера. Това са основните предимства на таванските стаи и покривните прозорци. И, не на последно място, ако си внимателен за разходите, а кой не е, то можеш да очакваш по-малко разходи в при изграждане на тавански стаи. Само си представи колко спестяваш от разходите за изкоп...

Прочети още статии

Решенията за покривни прозорци VELUX носят допълнителни предимства

Виж какви са те!

Защо VELUX?

Трансформираме пространства

Нашите решения за дневна светлина помагат да се сдобиеш с допълнително жизнено пространство под покрива и придават несравнима стойност на дома ти, на благосъстоянието и начина, по който възприемаш пространството.

Увеличаване на стойността на дома

Можеш да бъдеш сигурен, че инвестицията ти в продуктови решения VELUX ще увеличи стойността на имота ти и ще се възвърне многократно.

Спокойствие в твоя дом

С нашата широка гама от вътрешни и външни щори и сенници, резервни части и ремонтни комплекти ние гарантираме, че ще получиш най-доброто възможно изживяване.

Тук сме, за да ти съдействаме

Нашият екип е посветен на пълното ти удовлетворение – от момента, в който се свържеш с нас, през консултирането до окончателния монтаж.

Безкомпромисно качество

Твоите нужди са нашият компас. От 1941 г. насам непрекъснато разработваме и усъвършенстваме нашите продукти и ги създаваме, за да са трайни.

Отговорен избор

Можеш да подобриш качеството на живота си с устойчиви решения, които са полезни за теб и за планетата.