Таванско осветление: В духа на естественото

Започна ли да забелязваш, че в дома ти (или в стаята/апартамента на последния етаж) няма достатъчно светлина? Откакто си се нанесъл, може би си бил с това усещане, но тъй като не виждаш възможност да поставиш нови прозорци, си се отказал и си спрял да мислиш за решения. Сигурен ли си, че си търсил навсякъде? Погледна ли нагоре, например? Буквално нагоре. Ако монтираш покривни прозорци, пространството не само ще се къпе в повече естествена светлина, но и ще ти донесе допълнителни ползи. Прочети нататък, за да разбереш кои са те.

Повече дневна светлина в твоя дом

Ако липсата на достатъчно осветление е фактор, който те кара да обмисляш преместване на ново място, забрави. Това вече не трябва да е дилема. Въпреки че не съществува универсално решение, което да отговаря на нуждите на всеки по този въпрос, има много идеи, които може би си струва да бъдат взети под внимание. И предупреждаваме, че преместването не е сред тях.

Когато става въпрос за повече дневна светлина в дома ти, е изключително важно да помислиш къде и как влиза дневната светлина и какви са потенциалните причини за нейната загуба. В повечето случаи, без да е изненадващо, прозорците са основните източници на естествена светлина, те определят твоята "вътрешна площадка за игра", а отраженията са твоите "играчки".

Таванското осветление като елемент на дизайна

Въпреки че завесите могат да служат като приятен елемент от дизайна на стаята, придавайки нотка на елегантност, премахването им позволява навлизането на повече слънце. И като стана дума за дизайн, по-светлите пространства сами по себе си са елементи на интериорния дизайн. Въпросът е: как да създадем по-светли пространства? Един от отговорите би могъл да бъде използването на отразяващи цветове като цяло, тези близки до бялото, като добри примери са светлите пастелни цветове. Огледалата също биха могли да бъдат подходящи елементи в дизайна на твоето помещение. Ако се спреш на едно от двете предложения, ще усетиш, че светлината достига дори до най-отдалечената част на дома ти.

С монтирането на покривни прозорци или прозорци за плосък покрив можеш не само да подобриш осветлението на жилищното си пространство, но и да ти бъдат от голяма полза.

Естествената светлина има много предимства

Дневната светлина е сърдечен спътник, независимо къде се намираш – навън в слънчев парк или вътре в таванската си стая. Освен че повишава нивото на витамин D, слънчевата светлина те зарежда с добро настроение, да не говорим за фантастичната ѝ сила да променя естетиката на помещението. Естествената светлина е в състояние да оформи пространствата в архитектурно отношение, като подобри дизайна. Сенките и светлината създават контраст, който помага на най-фините композиции да оживеят. Ето защо, ако допуснеш повече светлина в жилището си, това не само ще повлияе положително на настроението ти, но и на цялостния визуален облик на апартамента/къщата.

Кога да използвам изкуствена светлина?

Правилен въпрос и справедлива забележка. Накратко, това е въпрос на вкус... до известна степен. Ако се замислиш каква магия прави естествената светлина за цялостната атмосфера на една първоначално средностатистическа таванска стая в сравнение с изкуствено осветената, е съвсем очевидно на кое да се спреш. Освен естетиката финансовите измерения също не са за пренебрегване. Всеки път, когато избираш да използваш изкуствена светлина, избираш да не използваш естествена светлина, което със сигурност може да се каже, че не е толкова благоприятно нито за здравето, нито за бюджета ти. Очевидно е, че изкуствената светлина е неизбежна част от живота ни, но като правило, по-скоро трябва да избягваме да я използваме. Винаги, когато можеш, избирай естествената светлина.

Таванското осветление като инвестиция

Монтирането на покривни прозорци ще послужи за всички цели. Освен че осигуряват естествено осветление на тавана, те са и ценна инвестиция. Всички ползи от естествената светлина са дългосрочни: ако в бъдеще ти предстои да продадеш жилището си, ще усетиш, че пазарът оценява твоята инвестиция.

Професионални източници на вдъхновение

Ако си убеден, че искаш да монтираш покривни прозорци, VELUX е компанията, която трябва да потърсиш. Имаме над 80 години опит в осигуряването на дневна светлина и свеж въздух в домовете. Благодарение на голямото разнообразие от продукти и аксесоари на VELUX, всички лични нужди са взети пред вид и всички решения са съобразени с нуждите на клиента. Светлина, здраве и енергийна ефективност са ключовите думи, които характеризират подхода на VELUX, който вероятно съвпада и с твоите ценности. В случай че си решил да се заемеш, но имаш нужда от повече идеи и съдействие, решенията на VELUX могат да бъдат чудесен източник на вдъхновение, който подкрепя всички планове с много естествена светлина.

Прочети още статии

Решенията за покривни прозорци VELUX носят допълнителни предимства

Виж какви са те!

Защо VELUX?

Трансформираме пространства

Нашите решения за дневна светлина помагат да се сдобиеш с допълнително жизнено пространство под покрива и придават несравнима стойност на дома ти, на благосъстоянието и начина, по който възприемаш пространството.

Увеличаване на стойността на дома

Можеш да бъдеш сигурен, че инвестицията ти в продуктови решения VELUX ще увеличи стойността на имота ти и ще се възвърне многократно.

Спокойствие в твоя дом

С нашата широка гама от вътрешни и външни щори и сенници, резервни части и ремонтни комплекти ние гарантираме, че ще получиш най-доброто възможно изживяване.

Тук сме, за да ти съдействаме

Нашият екип е посветен на пълното ти удовлетворение – от момента, в който се свържеш с нас, през консултирането до окончателния монтаж.

Безкомпромисно качество

Твоите нужди са нашият компас. От 1941 г. насам непрекъснато разработваме и усъвършенстваме нашите продукти и ги създаваме, за да са трайни.

Отговорен избор

Можеш да подобриш качеството на живота си с устойчиви решения, които са полезни за теб и за планетата.