С долно или горно управление?

Покривни прозорци с горна дръжка за управление

С помощта на горната дръжка за управление можете лесно да отваряте и затваряте прозореца дори и когато под него има мебели. Препоръчва се за всякаква височина на монтаж, но оптималната височина за перфектна гледка + лесно управление е 90-130 см.

Покривен прозорец с долна дръжка на управление

Дръжката в долната част Ви дава възможност да отваряте прозореца лесно и безопасно, в случай че той е поставен по-високо - при надзид с височина около 150 см. Препоръчваме в пространството под прозореца да не се поставят мебели.

Или с двойна ос на отваряне и две дръжки за управление?

Покривен прозорец с горна / двойна ос на отваряне

Дръжката в долната част Ви дава възможност да отваряте прозореца навън на горна ос и да се наслаждавате на панорамна гледка. Дръжката в горната част позволява да завъртите крилото на 180 градуса на централна ос, за да го почистите. Препоръчваме в пространството под прозореца да не се поставят мебели. 

Покривен прозорец с ръчно или дистанционно управление?

Управлявайте дистанционно покривния си прозорец

 

Ако покривният прозорец се налага да бъде монтиран нависоко или пък търсите идеален комфорт, решението за това е покривен прозорец VELUX с електрическо или соларно захранване. Предлага се с дистанционно управление тип ключ за стена, а можете да добавите и мобилно приложение, с помощта на което да контролирате прозореца и аксесоарите му – като вътрешни и външни щори – от всяка една точка на дома си. Изберете прозорец VELUX с електрическо или соларно управление!

Балкон или покривна тераса?

Излезте навън и се насладете на гледката

Отворете таванското си помещение и пуснете в дома си още повече дневна светлина и свеж въздух с прозорец-балкон VELUX или покривна тераса VELUX. Тези прекрасни решения Ви предлагат достъп навън по уникален начин.

Един или повече покривни прозорци?

Получете повече светлина с повече покривни прозорци

Комбинирането на няколко прозореца променя изключително много помещението, а Вие получавате повече дневна светлина, свеж въздух и фантастична гледка. Резултатът е светла стая с чист въздух и създаваща чувство за простор.

Покривни прозорци VELUX без необходимост от поддръжка

Бял, без нужда от поддръжка и лесен за почистване

 

Този прозорец е с безшевно, формовано бяло полиуретаново покритие, което предпазва сърцевината от дървесина. То не изисква поддръжка и фактът, че е водоустойчиво, го прави идеално за помещения с висока влажност, като бани и кухни, или пък когато клиентът търси изчистен, бял дизайн.

Прозорци с бяло полиуретаново покритие се произвеждат във всички серии и начини на управление: Стандарт, Стандарт Плюс и Премиум.

Използване на по-малко енергия

Покривните ни прозорци осигуряват отлична енергийна ефективност.

Благодарение на тънката си каса, обширна площ на стъклопакета и технологията VELUX ThermoTechnology™, покривните ни прозорци сега внасят повече светлина и топлина в дома Ви в сравнение с когато и да било преди това. За производството на прозорците използваме високоефективни материали, които подобряват изолацията и невъзможността за проникване на въздух.


Можете да подобрите енергийния са баланс още повече, като изберете някой от нашите нискоенергийни стъклопакети, които се предлагат за всички модели покривни прозорци. Ще имате възможност да изберете такъв стъклопакет, когато конфигурирате своя собствен покривен прозорец VELUX.

Време е да подмените старите си покривни прозорци VELUX?

Подмяната на стар прозорец може да промени помещението до неузнаваемост. Това е учудващо бърз и лесен процес и въобще не е толкова скъп, колкото може би си мислите, че е.

 Създадохме това ръководство, за да Ви помогне в избора на най-доброто решение от VELUX за Вашето помещение, както и да Ви насочи към кого да се обърнете, за да го реализирате.

Покривни прозорци със специална функция

Предлагаме богата гама от покривни прозорци VELUX, които имат специални функции, като например прозорци с цел безопасност, аварийни изходи, димоотвеждащи прозорци и много други. Вижте пълната ни гама тук.