Ползи, които покривни прозорци VELUX могат да донесат в живота ти

Оптимизиране на пространството

Покривните прозорци могат да превърнат всяко пространство в любимо кътче. Освен това можеш да използваш оптимално всички ценни квадратни метри под покрива.


Създаване на допълнително пространство

Ако смяташ, че къщата или апартаментът ти не са достатъчно просторни, не винаги е необходимо да се местиш. Покривните прозорци могат да се използват, за да превърнат неизползваното пространство под покрива в ценни допълнителни квадратни метри. Разширяването на дома ти нагоре е по-лесно и по-евтино, лесно можеш да сбъднеш мечтите си.


Подобряване на използването на съществуващото пространство

Покривните прозорци могат да помогнат да се придаде допълнителна функция на недостатъчно експлоатирани помещения, като се подобри използването на пространството.

Стойността на дома ти ще се увеличи

Когато избираш надеждното и трайно качество на VELUX, можеш да си сигурен, че това се отплаща. Продуктовите решения на VELUX представляват добра инвестиция и увеличават стойността на имота. Как? Стаите ще станат по-просторни и по-светли през деня, комбинацията от покривни прозорци осигурява чудесна гледка, а и нашите продукти са дълготрайни и с уникален дизайн.

По-здравословен вътрешен климат

Покривните прозорци могат да допринесат за създаването на по-здравословна, по-позитивна, по-свежа и продуктивна среда за живот и работа.


Двойно повече естествена светлина

Покривните прозорци пропускат два пъти повече дневна светлина в сравнение с вертикалните прозорци със същия размер.


По-добри условия за дневна светлина

Покривните прозорци осигуряват естествена светлина, която доказано подобрява настроението и цялостното качество на живот.


Четири пъти повече вентилация

Покривните прозорци могат да увеличат степента на естествена вентилация четири пъти в сравнение с вертикалните прозорци.


По-добро качество на въздуха

Покривните прозорци осигуряват естествена вентилация, която може да намали влагата, конденза и симптомите на алергия.

Подобрена енергийна ефективност

Покривните прозорци могат да бъдат ефективен начин за спестяване на енергия за отопление, охлаждане и осветление през цялата година, като допринасят за цялостната енергийна ефективност на твоя дом.


Спести енергия с естествена вентилация

Покривните прозорци, използващи естествена вентилация, са много по-енергийно ефективни от климатизацията и до четири пъти по-ефективни от използването само на фасадни прозорци.


Спести от сметките за осветление

Покривните прозорци са нискоенергийни източници на светлина, два пъти по-ефективни от фасадните прозорци, и могат да намалят нуждата от изкуствено осветление с до 20% в домовете и с 60% в офисите.


Намали разходите за отопление с нови покривни прозорци

Новите покривни прозорци могат да имат до три пъти по-добри топлоизолационни характеристики от старите (в случай на подмяна на покривни прозорци), което може да доведе до значителни икономии на енергия.


Покривните прозорци и соларните панели са перфектна комбинация

Покривните прозорци могат да бъдат комбинирани със соларни панели като ефективен начин за пестене на енергия за отопление, охлаждане и осветление под покрива, което подобрява цялостната енергийна ефективност на дома.

Гледка

Покривните прозорци осигуряват вдъхновяваща гледка, която може да ти даде нови перспективи през деня.


Свържи се със заобикалящата среда

Гледката, от приземния етаж, не може да се сравни с тази, която се открива от покрива. Наслаждавай се на природния (или градския) пейзаж през прозорците на покрива, като същевременно запазиш личното си пространство! Без значение дали виждаш градината, или квартала около къщата си, ще почувстваш, че външният свят е продължение на твоята стая.


Разшири изгледа

Можеш да разшириш максимално гледката, като използваш различни комбинации от покривни прозорци. Най-добрият ефект се постига чрез използване на нашите усъвършенствани решения – свързване на покривния прозорец с вертикален елемент или монтиране на покривен прозорец в комбинация с фиксиран елемент, разположен под него. Тези решения правят интериора по-просторен, модерен и по-добре осветен!


Наслади се на гледката

Покривните прозорци предлагат такава дневна и нощна гледка към небето, която може да внесе спокойствие или дори романтика в ежедневието.

Ежедневен комфорт


Можеш да контролираш комфорта в дома си

Оригиналните щори и сенници VELUX са финалните щрихи: освен основната им роля да ограничават достъпа на топлина или светлина, те се съчетават и с интериорния дизайн на твоя дом. Без значение дали предпочиташ по-класически или по-съвременен стил на дизайна, в нашите предложения от колекциите Colour by You или Природа със сигурност ще намериш това, което търсиш.


Удобство чрез автоматизация

EЕлектрически или соларни покривни прозорци, външни и вътрешни щори са идеалното решение за максимално удобство и комфорт в твоя дом. Те са нашият препоръчан избор за модерен и безгрижен живот.

Сензорът за дъжд ще осигури безопасна вентилация и ще можеш да управляваш всички прозорци с един ключ на стената.


Интелигентен контрол на дома

Можеш да свържеш всички дистанционно управлявани продукти VELUX с нашите решения за управление на дома, като например контролния панел VELUX Touch, например с таймер за вентилация, или с дистанционно управление от твоя смартфон с приложението VELUX App Control. Най-доброто решение за поддържане на здравословен дом е нашата система за автоматизация VELUX ACTIVE, базирана на сензори.


Свързаност

Допълнително предимство е, че могат да се свържат електрическите продукти VELUX към системите за автоматизация на дома или сградата.

Произведени с грижа за устойчивостта

Покривните прозорци VELUX са създадени, за да издържат дълго. Те са изработени от устойчиво добити и сертифицирани материали. Нашата цел е да бъдем въглеродно неутрални, като намалим до минимум въздействието върху околната среда.

Защо VELUX?

Трансформираме пространства

Нашите решения за дневна светлина помагат да се сдобиеш с допълнително жизнено пространство под покрива и придават несравнима стойност на дома ти, на благосъстоянието и начина, по който възприемаш пространството.

Увеличаване на стойността на дома

Можеш да бъдеш сигурен, че инвестицията ти в продуктови решения VELUX ще увеличи стойността на имота ти и ще се възвърне многократно.

Спокойствие в твоя дом

С нашата широка гама от вътрешни и външни щори и сенници, резервни части и ремонтни комплекти ние гарантираме, че ще получиш най-доброто възможно изживяване.

Тук сме, за да ти съдействаме

Нашият екип е посветен на пълното ти удовлетворение – от момента, в който се свържеш с нас, през консултирането до окончателния монтаж.

Безкомпромисно качество

Твоите нужди са нашият компас. От 1941 г. насам непрекъснато разработваме и усъвършенстваме нашите продукти и ги създаваме, за да са трайни.

Отговорен избор

Можеш да подобриш качеството на живота си с устойчиви решения, които са полезни за теб и за планетата.