Добави тавански стаи, за да завършиш дома на мечтите си

Строиш нов дом? Или се готвиш да направиш основен или дори малък ремонт на къщата си? Изгради таванска стая: това е нашият съвет. Или построй повече тавански стаи. Ако вече си решил да го направиш, следващият въпрос е какво да правиш с това вълнуващо пространство. Има много добри и още по-добри решения.

Ако вече имаш идеи за ремонта на тавана, следващите няколко абзаца може да ти бъдат полезни; с тях споделяме някои мисли за това как да превърнеш тази новопридобита площ в любима стая. Приготви се, вдъхнови се!

Какво ще кажеш за таванска спалня?

Когато обмисляш идеи за тавански стаи, спалня на тавана може да е първата, която ти хрумва. И първото нещо, което може да ти дойде на ум за нея, е образът на това как гледаш звездите, докато лежиш в леглото си. Уау, да, това е напълно невероятно, но честно казано, има много повече неща, свързани с таванската спалня.

На първо място, по дефиниция това е визуално и архитектурно интересно пространство поради скосените стени. В него преобладава естествената светлина, но, разбира се, благодарение на подходящите аксесоари за покривни прозорци (като затъмнителни щори), можеш да постигнеш пълен мрак само с едно движение (или докосване) и да се насладиш на приятен, необезпокояван сън. Не забравяй: отделен си добре от уличния шум и гласовете от долния етаж.

Когато планираш спалня на тавана, не ограничавай въображението си само до легло и гардероб, а скосените стени ти позволяват да създадеш уютна атмосфера, която е подходяща за приятен и спокоен кът за четене например. Освен това, като се възползваш от наклона, можеш да спечелиш допълнително място за съхранение по дискретен, елегантен начин.

Как трябва да изглежда? Е, таванските спални предразполагат за всякакви интериорни решения. От теб зависи дали ще избереш минималистичния скандинавски стил, японския стил или ще вземеш стара месингова рамка за легло от магазин за мебели втора употреба и ще направиш цялата стая винтидж. Или нещо средно между тях. Защото всеки стил подхожда на такова вдъхновяващо пространство.

Ако вече разполагаш с любима спалня на долния етаж, това не е проблем. Горните предимства важат и за спалнята за гости...

...или детска стая на тавана

Да, децата ще ти бъдат много благодарни, че си ги настанил там. Те ще оценят загадъчността на вълнуващите ъгли и близостта до покрива. Ще оценят уникалността и ще я включат в игрите си, фантазията им постоянно ще е "на работа". Успокояващите цветови гами или забавният тапет с интересен принт в крайна сметка ще превърнат таванската детска стая във вълшебно пространство. Ако разполагаш с достатъчно квадратни метри, можеш дори да създадеш зони за децата: освен уютна зона за спане, те могат да имат килимче за игра и работно място с бюро и стена за писане с тебешир.

Други идеи за тавана

Ако таванското помещение не е достатъчно голямо за грандиозни тавански идеи, все пак трябва да се възползваш от това, което имаш. Таванската баня е чудесно решение. Можеш да се къпеш във ваната и на естествена светлина едновременно, а тъй като си на нивото на покрива, се радваш на пълно уединение. Докато вземаш душ, можеш да гледаш през покривния прозорец, да съзерцаваш хоризонта или нощното небе.

Можеш също така да създадеш специализирани стаи на тавана и да посвещаваш времето си на своите хобита там. Защо да подновяваш месечния си абонамент за фитнеса, ако имаш възможност да създадеш своя стая за тренировки на тавана? Можеш да монтираш специални покривни прозорци, които се отварят автоматично и помагат за циркулацията на въздуха и контрола на температурата. Защо да пътуваш на километри от дома си за курс по занаяти, ако имаш собствена занаятчийска стая, в която всички вещи са твои, а освен това дизайнът на цялото пространство зависи от теб...да не говорим за слънцето, което ще грее директно върху изделията ти. Можеш да създадеш стая за игри за децата си или за себе си.

Работата от вкъщи е често срещана в наши дни. Но да работиш от слънчев тавански офис е наистина уникално. Партньорите ти в Zoom срещите вероятно ще те попитат какво невероятно фоново изображение си изтеглил... Може да не повярват, че това е твоят истински фон.

Искаш ли да разгледаме набързо някоя къща, преди да продължим? (Само за повече идеи.)

Без значение какви идеи за тавана имаш, покривните прозорци VELUX със сигурност ги допълват. Те ти помагат да създадеш желаната атмосфера; широката гама от продукти и аксесоари подкрепя всеки твой план. Покривните прозорци VELUX увеличават максимално количеството дневна светлина, а с външните ролетни щори VELUX и със слънцезащитните продукти VELUX можеш да си сигурен, че ще имаш комфортен вътрешен климат през всеки сезон.

Възползвай се от възможностите на таванските помещения. Много възможности и много добри идеи. Изборът е твой. Голямата новина е, че всъщност не можеш да вземеш лошо решение, всички идеи за тавански помещения са добри. (Но някои от тях са още по-добри.)

Прочети още статии

Решенията за покривни прозорци VELUX носят допълнителни предимства

Виж какви са те!

Защо VELUX?

Трансформираме пространства

Нашите решения за дневна светлина помагат да се сдобиеш с допълнително жизнено пространство под покрива и придават несравнима стойност на дома ти, на благосъстоянието и начина, по който възприемаш пространството.

Увеличаване на стойността на дома

Можеш да бъдеш сигурен, че инвестицията ти в продуктови решения VELUX ще увеличи стойността на имота ти и ще се възвърне многократно.

Спокойствие в твоя дом

С нашата широка гама от вътрешни и външни щори и сенници, резервни части и ремонтни комплекти ние гарантираме, че ще получиш най-доброто възможно изживяване.

Тук сме, за да ти съдействаме

Нашият екип е посветен на пълното ти удовлетворение – от момента, в който се свържеш с нас, през консултирането до окончателния монтаж.

Безкомпромисно качество

Твоите нужди са нашият компас. От 1941 г. насам непрекъснато разработваме и усъвършенстваме нашите продукти и ги създаваме, за да са трайни.

Отговорен избор

Можеш да подобриш качеството на живота си с устойчиви решения, които са полезни за теб и за планетата.