Компактна еднофамилна къща

Двуетажна еднофамилна къща "Симпатико"


Интересно при този тип по-семпла архитектура е, че дава възможност на къщата да се впише както в градска, така и в извънградска среда.

Покривните прозорци допускат допълнително светлина в помещенията и са чудесен вариант за всяка архитектура. 

Искате ли да имате повече светлина във Вашия дом? Изтеглете нашата брошура и разберете защо и как да изберете подходящите покривни прозорци VELUX.

Характеристики на къщата

Материали: 

Еднофамилната къща е със стоманобетонна конструкция, а покривът е  дървен, което го прави по-лесно изпълним.

 Благодарение на тази конструкция функционално в подпокривното пространство са обособени кътове за работа, сън и отдих, осветени добре с естествена светлина чрез покривните прозорци VELUX.

Специфичното за тази еднофамилна къща е, че е изключително компактна и лесна за изпълнение. 

Спецификация: 


Покривните прозорци са разположени така, че максимално да обхванат всички помещения в къщата – спалните, банята и дневната. С проектирането на покривните прозорци подпокривното пространство се използва с пълния си потенциал. Така се подобрява естественото осветяване на пространствата, енергоефективността на къщата и естественото вентилация, което предлага благоприятен микроклимат в къщата.

 Разпределение: 

Фамилна къща "Симпатико" е на  две нива. На първото ниво ни посреща веранда, на която се намира и главният вход на къщата. На това ниво са проектирани кухнята, която е с отделен достъп, дневната зона, която е с двойна височина, давайки и възможност да бъде осветена не само от фасадните прозорци, а и от покривните прозорци, както и две спални помещения със санитарен възел.

На второто ниво на компактната къща е разположен изцяло нощният тракт, който се състои от детска стая, родителска спалня и баня.

Характеристики на различните типове помещения  

Дневната в еднофамилната къща   "Симпатико" е изпълнена с допълнително дневна светла и свеж въздух, необходими за поддържането на здравословен вътрешен климат благодарение на VELUX покривни прозорци.
В тази фамилна къща са монтирани VELUX покривни прозорци, които подобряват естественото осветяване на дневната, енергоефективността на цялата къща, както и естественa вентилация.
Детската стая в еднофамилната къща разполага с няколко VELUX прозореца, които внасят в помещението допълнително дневна светлина, свеж въздух и пространство, необходими за благоприятстване на развитието на всяко дете.
В родителската спалня на този дом са разположени три броя покривни прозорци VELUX, които освен че позволяват повече приток  на дневна светлина, естествена вентилация  и пространство, създават усещане за простор в помещението и осигуряват прекрасна гледка към природата.
Двата прозореца, които са разположени точно над спалнята осигуряват нужното количество дневна светлина за четене или гледане на телевизия, а през нощта благодарение на VELUX щори и сенници, ще имате пълноценен сън и дискретност.

Обща информация

РЗП - 135,72 м2, Веранди - 16,49 м2

  Етаж 1:

  • Кухня - 9,5 м2
  • Дневна - 27,5 м2
  • Баня - 4,2 м2
  • Спалня - 16,3 м2
  • Спалня 2 -  12,08 м2

Етаж 2:

  • Кoридор - 3 м2
  • Детска стая - 10,15 м2
  • Баня - 6,11 м2
  • Родителска спалня - 18,95 м2
Лични данни