Модерна еднофамилна къща

Едноетажна еднофамилна къща с плосък покрив


С изключително модерната си архитектура, тази  типова къща може да бъде ситуирана близо до морето, в планината, както и в затворен комплекс в града.

Покривните прозорци VELUX присъстват във всяко едно помещение, помагайки не само да осветят тъмните кътчета в пространствата, но и благоприятствайки също така енергоефективността на къщата и естественaта вентилация, което предлага благоприятен микроклимат в къщата. 

Искате ли да имате повече светлина във Вашия дом? Изтеглете нашите брошури и разберете защо и как да изберете подходящите покривни прозорци VELUX.

Характеристики на къщата


Материали:
 

Материалите, използвани при фасадното решение на тази еднофамилна къща, следват последните архитектурни тенденции.
Дървото и камъкът присъстват не само в екстериора, но и в цялостното интериорно решение на типовия проект.

Спецификация: 


Специфичното за тази еднофамилна къща е, че е изключително компактна като площ и лесна за изпълнение – състои се от модули. В композицията има три обема (два, от които са огледални един на друг) с различни височини, отговарящи на функцията на къщата. Възможно е един от обемите да отпадне, друг да се добави, което също така дава възможност за няколко етапа на строителство – първо да се построят два обема, а на по-късен етап и трети. 


Разпределение: 


Еднофамилната къща е проектирана на едно ниво с плосък покрив. Главният вход се намира в един от по-малките обеми, където са поместени и обслужващите помещения, както и родителската спалня с прилежащ към нея дрешник и санитарен възел. В т.нар. голям обем (с по-голяма височина) е проектиран дневният тракт – кухненски бокс, трапезария и дневна. От другата му страна са разположени детските стаи със собствен санитарен възел, свързани с дневния тракт. Връзката между помещенията се осъществява не само вътре, но и във вътрешния двор, тъй като всяка стая е проектирана с френски прозорци, които дават възможност за една по-добра гледка навън. За максималното естествено осветяване на помещения благоприятстват покривните прозорци VELUX. 

Характеристики на различните типове помещения  

В родителската спалня в тази еднофамилна къща има няколко броя френски прозорци. Разположени към вътрешния двор на къщата, те обаче не могат да осветят толкова добре пространствата вътре, колкото ни се иска. Затова покривните прозорци VELUX присъстват, както тук, така и във всяко помещение на къщата.
В тази еднофамилна къща са монтирани VELUX покривни прозорци, които помагат не само да осветят тъмните кътчета в пространствата, но и благоприятствайки също така енергоефективността на къщата и естествената вентилация, което предлага благоприятен микроклимат.
Детската стая  разполага с покривен прозорец  VELUX, който внася допълнително количество светлина и свеж въздух в помещението. Обилната естествена светлина стимулира растежа, ученето и смеха. 
Детските стаи са може би най-благоприятни за покривни прозорци и най-нуждаещи се от такива. Ето защо и втората детска стая в тази еднофамилна къща също разполага с покривни прозорци. Дори и само няколко слънчеви лъчи да влязат през прозореца, Дори един поглед към красивото небе и зеленината могат да направят огромна разлика. 
Банята в тази къща разполага с покривен прозорец VELUX, който спомага за вентилацията в помещението,  за да може парата да бъде освободена. Покривните прозорци позволяват на  банята да се проветри, като пропуска повече чист въздух вътре.
Дневната е центърът на нашия дом, затова трябва да бъде светла, отворена и удобна. Покривните прозорци VELUX, в комбинация с френските прозорци приветстват допълнително дневната светлина, свеж въздух и пространство в дневната.

Обща информация

РЗП - 140 м2, Веранди - 40,20 м2 Етаж 1:

 • Антре: 8,70 м2

 • Склад: 3,40 м2

 • WC: 2,58 м2

 • Родителска спалня с дрешник: 18,22 м2

 • Баня: 3,52 м2

 • Дневна: 45,20 м2 

 • Детска стая: 15,74 м2 

 • Детска стая 2: 13,05 м2 

 • Баня: 4,31 м2

 • Коридор: 3,30 м2


   


Лични данни