Две къщи - близнак

Две еднофамилни къщи на две нива с модерен облик


Остъклените фасади на сградата позволяват на обитателите да не губят нито за миг връзката с естествената природа – най-доброто лекарство срещу натоварено ежедневие и стреса, които съвременният начин на живот неизбежно причинява.

Покривните прозорци не само спомагат за добрия микроклимат и осветеност на помещенията, но и благоприятстват за цялостното възприятие и цветоусещане на интериора.

Искате ли да имате повече светлина във Вашия дом? Изтеглете нашите брошури и разберете защо и как да изберете подходящите покривни прозорци VELUX.

Характеристики на къщата

Материали:

Фасадата на модерната сграда, облицована с естествени материали - камък и дърво, още от първия момент пленява с модерен облик и топлина, което се дължи на архитектурата и цялостната геометрия.

Спецификация: 

Буйната растителност в околния пейзаж е чудесен декор, сред който приятелски си партнират най-нови технологии и местни архитектурни традиции.

Покривните прозорци VELUX дават възможност не само за естествено осветяване на пространствата и вентилация, но и за връзката „вън-вътре“ чрез т.нар. пета фасада на сградата. Къщите имат възможност да се позиционират както самостоятелно, така и в затворен комплекс, или в покрайнините на града.

Разпределение: 


Сградата е замислена като две къщи – близнак, огледални по функция, спрямо обща конструктивна ос. Предвижда се сградата обемно да се изгради на две надземни нива, следвайки естествената денивелация на терена.

Първият жилищен етаж на всяка от къщите има: антре (входно пространство), тоалетна към него и просторна кухня с предвиден кът за мокро помещение, зона за трапезария и всекидневна. От трапезарията има директен достъп до верандата, разположена във вътрешния двор на къщата. В допълнение до къщата, в двора са предвидени и по едно паркомясто за всяка от къщите.

На второто ниво е разположен т.нар. „нощен тракт“ – включващ две детски стаи с общ санитарен възел и родителска спалня с дрешник и собствено санитарно помещение. Във всяка от стаите, както и в общите пространства (стълбище, коридор), са вложени покривни прозорци, за да се постигне максимално добър вътрешен микроклимат, както и естествено осветление. 

Характеристики на различните типове помещения  

В родителската спалня е предвиден един покривен прозорец за плосък покрив, разположен точно над леглото.  Целта е да се осигури достатъчно дневна светлина, идваща от покрива, тъй като това е най-здравословната за нашите очи.  Също така се осигурява естествено проветрение и прохлада през горещите летни вечери.
Знаете ли, че не тъмнината е най-важното нещо за добър сън? Светлината е!
Слънчевите лъчи ни помагат да балансираме циркадния ритъм и да кажем на тялото, кога е време да се събуди и кога да спи. Ето защо в този типов проект присъстват покривни прозорци дори и в спалните помещения.
В детските стаи на този типов проект са разположени също по един покривен прозорец за плосък покрив  с цел по-добро осветяване на помещението в дълбочина, където вертикалната фасада не може да вкара светлина.

Обилната естествена светлина в помещенията стимулира растежа, ученето и смеха на децата. Доказано е, че  при добре осветени и проветрени помещения, децата запомнят по-лесно и бързо и са  по-концентрирани върху това, което правят.

Към втората детска стая е предвиден дрешник с директен достъп за по-голям комфорт на Вашето подрастващо дете.  В дрешника  е предвиден по-малък покривен прозорец, но достатъчен, за да освети цялото помещение.

Често нашите деца забравят електричеството включено, а в този случай дори няма да им е необходимо да ползват  лампа. Това допринася за пестене на енергия от изкуствено осветление. 
Кухнята е част от нашия дом, където прекарваме най-много време, а най-ценните ни спомени често се свързват с него.

Просторна трапезария, в която да можем да се насладим на пълноценна почивка или разговори със семейство и приятели е мечтата на почти всеки човек! 

Обща информация

РЗП - 180 м2


 Етаж 1:

 • Антре: 9,15 м2

 • WC: 2,10 м2

 • Дневна, трапезария, кухня: 46,66 м2

 Етаж 2:

 • Коридор: 10,50 м2

 • Стълбище: 7,30 м2

 • Баня: 3,40 м2

 • Родителска спалня с дрешник: 13,10 м2

 • Дрешник към родителска спалня: 9,85м 2

 • Баня към родителска спалня: 5,70 м2

 • Тераса: 4,90 м2

 • Детска стая с дрешник: 15,86 м2

 • Дрешник към детска стая: 4,86 м2

 • Детска стая: 15,35 м2 
Лични данни