Две къщи - близнак

Проект за две еднофамилни къщи с двускатен покрив

Проект за две еднофамилни къщи на две нива с модерен облик, които дават възможност да се ситуират, както самостоятелно, така и в затворен комплекс от типови къщи.
С двускатния си покрив, къщите са изключително подходящи за климатичните услоивия в България независимо дали са в близост до море или в планината. 

Архитектурата, както обществена, така и жилищна, дефинира градските структури и има трайно въздействие върху хората.  Какво по-хубаво от това да обитаваме мечтания дом – светъл, уютен и приветлив? Това е възможно с използването на покривни прозорци VELUX

Искате ли да имате повече светлина във Вашия дом? Изтеглете нашите брошури и разберете защо и как да изберете подходящите покривни прозорци VELUX.

Характеристики на къщата

Материали:

Фасадата на модерната сграда, облицована с камък и дърво, още от първия момент, в който попадне в полезрението на всеки преминаващ, го пленява с приветливия си облик и гостоприемна топлота, която се дължи в немалка степен на характерните свойства на естествените материали. Архитектурният силует на жилищна сграда е подчертан с двускатния покрив, който гарантира дълговечно покривно покритие и лесна поддръжка.

Спецификация: 

Буйната растителност в околния пейзаж е чудесен декор, сред който приятелски си партнират най-нови технологии и местни архитектурни традиции. Покривните прозорци VELUX дават възможност не само за естествено осветяване на пространствата и вентилация, но и за връзката „вън-вътре“ чрез т.нар. пета фасада на сградата. 

Това благоприятства за цялосното възприятие на интериора. За всички „тъмни“ помещения като дрешници, коридори и стълбище са предвидени покривни прозорци, които допринасят за естествената осветеност на пространството. Предвидените прозорци в баните ги правят едно атрактивно пространство за взимане на душ и заедно с това спомагат за естествената вентилация на помещенията

Разпределение: 


Сградата е замислена като две къщи – близнак, огледални по функция, спрямо обща конструктивна ос. Предвижда се сградата обемно да се изгради на две надземни нива, следвайки естествената денивелация на терена.

Първият жилищен етаж на всяка от къщите има: антре (входно пространство), тоалетна към него и просторна кухня с предвиден кът за пераля и сушилня, зона за трапезария и всекидневна. От трапезарията има директен достъп до верандата, разположена във вътрешния двор на къщата. В допълнение до къщата, в двора са предвидени и по едно паркомясто за всяка от къщите.

На второто ниво е разположен т.нар. „нощен тракт“ – включващ две детски стаи с общ санитарен възел и родителска спалня с предвиден дрешник и отделен санитарен възел. За всяка от стаите, както и общите пространства, са проектирани покривни прозорци VELUX, за да се постигне максимално добър вътрешен микроклимат, както и естествено осветление. 

Характеристики на различните типове помещения  

Цветовото решение на родителската спалня е в по-тъмната гама, което в повечето случаи създава усещане за по-тъмна стая. Благодарение на скатния покрив с покривни прозорци VELUX стаята е достатъчно просторна и добре осветена. Това дава възможност за неповторими интериорни решения и добър микроклимат в помещенията.
Слънчевите лъчи ни помагат да балансираме циркадния ритъм и да кажем на тялото, кога е време да се събуди и кога да спи. Ето защо в този типов проект присъстват покривни прозорци дори и в спалните помещения.
Какво по-важно и вълнуващо нещо от щастливорастящо дете у дома? Това е желанието на всеки родител. 
Един от сигурните начини да осигурим това удоволствие е наличието на поркивни прозорци VELUX, които спомагат за благоприятен микроклимат – достатъчно светлина и свеж въздух.
Детската стая е не само помещение за живеене, а и място, където детето развива своята творческа страна, където прекарва по-голямата част от времето си в дома, затова тя трябва да бъде светла, уютна и позитивна. Децата се нуждаят от максимално много слънчева светлина, която помага за тяхното благосъстояние и настроение.

В тази еднофамилна къща детските стаи са проектирани с покривни прозорци, разположени така, че максимално да се усвояват слънчевите лъчи. От друга страна, подпокривното пространство се използва на 100%, което води до по-голяма светла височина и повече обем на помещението.
Кухнята е част от нашия дом, където прекарваме най-много време, а най-ценните ни спомени често се свързват с него.

Дневната се характеризира със светъл, ненатрапчив интериор, който е в унисон с цялостното усещане и възприятие за къщата. Френските прозорци откриват богата гледка към вътрешния двор и спомагат за връзката вън-вътре. Това позволява на собствениците да не губят нито за миг връзката с естествената природа – най-доброто лекарство срещу натоварено ежедневие и стреса, който съвременният начин на живот неизбежно причинява.

Обща информация

РЗП - 180 м2


 Етаж 1:

 • Антре: 9,15 м2

 • WC: 2,10 м2

 • Дневна, трапезария, кухня: 46,66 м2

 Етаж 2:

 • Коридор: 10,50 м2

 • Стълбище: 7,30 м2

 • Баня: 3,40 м2

 • Родителска спалня с дрешник: 13,10 м2

 • Дрешник към родителска спалня: 9,85м 2

 • Баня към родителска спалня: 5,70 м2

 • Тераса: 4,90 м2

 • Детска стая с дрешник: 15,86 м2

 • Дрешник към детска стая: 4,86 м2

 • Детска стая: 15,35 м2 
Лични данни