Романтична рустик къща

Типов проект на еднофамилна къща

Проект на еднофамилна къща на две нива в рустик стил. Рустикалните къщи стават все по-търсени и разпространени в България, защото техният микс от стара и модерна архитектура, създават една уникална и комфортна среда за живеене. 

За да бъде постигната най-добра хармония с природата, покривните прозорци са неизменна част от архитектурата на този тип къща. Те са ключови за геометрията на сградата, тъй като без тях е невъзможно да се освети толкова добре всяко помещение в нея.

            Изтеглете нашето ръководство и разберете как да си осигурите дневна светлина навсякъде, дори и най-тясното помещение във Вашия дом.

Характеристики на къщата

Материали:

Материалите, използвани при фасадното решение на къщата, са тясно свързани с прочита на този вид архитектурен стил, а именно естествени материали като камък и дърво, които си партнират в синхрон, както по фасадите, така и в интериорните решения.

Спецификация: 

Интересното за тази еднофамилна къща е, че наподобява т.нар. “barn houses” или къщи, направени от реконструирани обори, по-известни в Америка. Специфичното за тях на първо място е конструкцията на къщата – големи подпорни разстояния, премостени обикновено с красиви дървени видими греди. Този вид конструкции позволяват по-обширни и свободни площи, където в случая е проектирана дневната на къщата, явяваща се централна точка за сградата.

Покривът на къщата е двускатен, което я прави устойчива на всякакви външни метеорологични условия, включително подходяща и за планински места. Използването на покривни прозорци запазва връзката с природата и дава възможност за интересно интериорно решение. 


Разпределение: 


Къщата е проектирана на две нива, като стандартно дневната е на първия етаж, но е с висок таван за максимален комфорт на цялото семейство.

На първото ниво е проектиран дневният тракт – дневна, кухня и трапезария в центъра на къщата, с прилежащи обслужващи помещения като санитарен възел и мокро помещение. На този етаж са предвидени и  две компактни спални с прилежащи бани и кабинет под формата на лофт пространство.

На второто ниво са проектирани още две спални с две отделни стълбища.

Характеристики на различните типове помещения  

Спалните в този типов проект са проектирани с покривни прозорци VELUX от естествено дърво с лаково покритие, които са в съчетание с цялостния интериор. Освен красив дизайн, те осируряват естествено осветяване на помещенията, изобилие от свеж въздух и усещане за повече простор.
Покривните прозорци VELUX са устойчиви на всякакви метеорологични условия, с вградена клапа за проветрение дори и при затворено положение на прозореца. Интериорните щори VELUX осигуряват така необходимото затъмняване и дискретност за спокоен сън.
В тази еднофамилна къща покривните прозорци в баните са истинско бижу. Освен за общото усещане в интериора и светлина, те спомагат и за бързата вениталция на тези така влажни помещения.  Забравете за мухъла и влагата и се наслаждавайте на дневните ритуали под звездите.
 Щедрото остъкляване по фасадите и покрива благоприятстват за изключително уютната атмосфера, създават усещане за  необикновен дизайн и  модерен облик на помещенията.
Покривните прозорци са разпределени оптимално, за да внесат допълнителен комфорт, а дневната светлина да благоприятства за циркадния ритъм на човека, който се оказва ключов за нашето физическо и психическо здраве и добър сън.
Всички помещения са не само просторни, но и предлагат прекрасни гледки към градината и близкия околен пейзаж. Благодарение на покривните прозорци в къщата е осигурен естествен микроклимат – получаваме естествена вентилация на помещенията от първия и втория етаж. 

Обща информация

РЗП - 266 м2


 Етаж 1:

 • Антре: 10,05 м2

 • WC: 2,08 м2

 • Дневна: 64,51 м2

 • Техн. помещение: 3,85 м2

 • Спалня: 16, 07 м2

 • Баня към спалня: 3, 45 м2

 • Мокро помещение: 2, 45 м2

 • Кабинет: 16,81 м2

 • Спалня: 18, 80 м2

 • Баня към спалня: 3, 45 м2

 Етаж 2: 

 • Спалня: 21, 56 м2

 • Баня към спалня: 11,21 м2

 • Спалня: 22, 18 м 2

 • Баня към спалня: 6, 24 м2  
Лични данни