Модерна къща с бонус етаж 

Типов проект на еднофамилна къща

Проект на  модерна еднофамилна къща с бонус етаж.

Този типов проект се отличава със съвременен дизайн, също така има т.нар. „бонус етаж“, който се намира в подпокривното пространство.

Благодарение на покривните прозорци VELUX етажът е добре осветен и напълно удовлетворява нуждите на обитателите си.

Те имат изключително важна роля в този проект за еднофамилна къща с бонус етаж.
            Изтеглете нашето ръководство и разберете как да си осигурите дневна светлина навсякъде, дори и най-тясното помещение във Вашия дом.

Характеристики на къщата

Материали:

Материалите, използвани при фасадното решение на къщата, са съобразени с модерната и визия. Къщата се откроява със съвременен дизайн, съчетаващ стъкло, облицовка от естествен камък и дърво.

 

Спецификация: 

Интересното за тази еднофамилна къща е, че има т.нар. „бонус етаж“, който се намира в подпокривното пространство. Благодарение на покривните прозорци VELUX етажът е добре осветен и напълно удовлетворява нуждите на обитателите си. Този етаж може да се обособи като самостоятелен апартамент, “open space” – място за почивка и развлечение или фитнес.

 За целта е предвиден отделен вход към стълбищната клетка, за да може „бонус етажът“ да е независим. Това дава възможност и всеки един от етажите да заработи като отделен апартамент с всички необходими зони – дневна, нощна и спомагателна. По този начин къщата от еднофамилна може да се превърне в многофамилна

Разпределение: 


Къщата е проектирана на три нива. На първото ниво е разположен дневният тракт, заедно със спалня за гости, която може да се обособи и като офис. Във вътрешния двор на къщата е разположена веранда с прилежащ басейн към нея. 

На второто ниво е проектиран нощният тракт, който се състои от родителска стая с баня, както и две детски стаи с отделен санитарен възел. 

Третото ниво, т.нар. „бонус етаж“, може да бъде отделено като самостоятелен апартамент, състоящ се от дневна, спалня, баня и склад, напълно достатъчни за младо семейство например.
Този етаж дава възможност да се използва като фитнес зала. Чрез естествената вентилация от покривните прозорци VELUX микроклиматът в помещението ще бъде благоприятен за тренировка.

Друго предложение е отворено пространство за развлечение – четене на книга, почивка, тъй като е добре осветено от покривните прозоци.

Характеристики на различните типове помещения  

Покривните прозорци VELUX имат важна роля в този проект за еднофамилна къща с бонус етаж.  Благодарение на правилния избор на покривни прозорци, обитателите на тази архитектура, ще имат възможност да изберат една от трите опции за обитаемо подпокривно пространство.  Те създават  уютна атмосфера, създават усещане за  необикновен дизайн, пространство и  модерен облик на помещенията.
Покривните прозорци VELUX са устойчиви на всякакви метеорологични условия, с вградена клапа за проветрение дори и при затворено положение на прозореца. Интериорните щори VELUX осигуряват така необходимото затъмняване и дискретност за спокоен сън.
Покривните прозорци VELUX благоприятстват за вътрешния микроклимат на пространството, като добавят свеж въздух, светлина и прекрасна гледка към дома. Заложения в трапезарията прозорец-балкон VELUX се отваря за секунди и благоприятства влизането на слънчевите лъчи в помещението, а когато е затворен, се слива с равнината на покрива.
Богата ествествена светлина прави помещенията много по-приятни за обитаване. Чрез заложените прозорци-балкони VELUX в подпокривното ниво живущите в тази къща могат не само да се наслаждават на заобикалящата ги среда, но и да се докоснат до нея чрез опцията за тераса.
В този проект на рустик модерна къща покривните прозорци в баните са истински ценни за бързата вентилация на  помещението, предотвратява появата на мухъл и влага.

Обща информация

РЗП - 215 м2


Етаж 1:

 • Антре: 4,35 м2

 • Баня: 2,9 м2

 • Мокро помещение: 2, 22 м2

 • Дневна - 28 м2

 • Кабинет: 16,81 м2

 • Спалня: 15, 90 м2

 • Стълбище: 7, 06 м2

 Етаж 2: 

 • Родителска палня: 18, 13 м2

 • Баня към спалня: 5,35 м2

 • Коридор: 4, 30 м 2

 • Детска стая: 14, 98 м2

 • Тераса: 4, 80 м2

 • Детска стая: 17,11 м2

 • Тераса: 3,90 м2

 • Баня: 4,82 м2

 • Стълбище: 7,06 м2

Етаж 3:

 • Бонус етаж: 36 м2 
Лични данни