Алпийска къща – A-frame house

Типов проект на двуетажна алпийска къща


При този тип къщи съществено значение имат покривните прозорци VELUX, които не само осветяват помещенията на къщата, но и осъществяват връзката „вън-вътре“.

Това допринася за позитивното усещане вътре в помещенията.             Изтеглете нашето ръководство и разберете как да си осигурите дневна светлина навсякъде, дори и най-тясното помещение във Вашия дом.

Характеристики на къщата

Материали:

Архитектурният облик на сградата е в съответствие с климатичните условия на средата, в която може да бъде ситуирана, а именно сред природата. Къщата е проектирана с двускатен покрив, което я прави подходяща за места с по-голяма снежна покривка.

Спецификация:


При този тип къщи съществено значение имат покривните прозорци VELUX, които не само осветяват помещенията на къщата, но и осъществяват връзката „вън-вътре“, което допринася за позитивното усещане вътре в помещенията. Макар и една от фасадите да е богато остъклена, тя е крайно недостатъчна за добрия микроклимат вътре в къщата.


Разпределение: 


Разпределението на къщата цели да предостави максимално практично и икономично решение. Къщата е с обща площ 60м2.

На първото ниво е проектирана веранда, от която се осъществява и основният достъп до сградата. На тази кота е предвиден дневният тракт, който се състои от кухня с прилежаща трапезария и дневна, както и санитарен възел.

На второто ниво е проектирана спалня, която е достъпна чрез моряшка стълба, благодарение на която се спестява пространство. Покривните прозорци, освен за осветяване на помещенията, служат и за осигуряване на вентилация.

 

Характеристики на различните типове помещения  

Покривните прозорци спомагат за доброто осветяване на пространствата при този тип къщи.  Обикновено създаваме нашата спялня  по-тъмна, като слагаме завеси или спускаме щорите, а именно светлината е основното условие за добрия сън.


Благодарение на покривните прозорци и галерията, която се обособява над дневната, се осъществява естествена вентилация, която подобрява микроклимата в помещенията. Въздухът преминава свободно през прозорците от първото и второто ниво. 


Спалнята се счита за най-затворената зона на нашия дом, но всъщност не тъмнината, а светлината е най-важното нещо за добрия сън! Спалнята на този типов проект е добре осветена. 

Слънчевите лъчи спомагат да балансираме циркадния ритъм и да кажем на тялото, кога е време да се събуди и кога да спи, а въздухът преминава свободно през прозорците от първото и второто ниво. 

Обща информация

РЗП - 60 м2


Етаж 1:

  • Кухня с дневна и трапезария: 18,90 м2

  • WC: 6,9 м2

  • Веранда: 18, 60 м2

 Етаж 2: 

  • Спалня: 10, 20 м2


 
Лични данни