Управлявайте дома си със Schedule and Automations (Програми и автоматизации)


Изследвания на въздуха, който дишаме

Във VELUX работим неуморно, за да осигурим по-добър вътрешен климат и повече дневна светлина. Знаем, че дишането на лош въздух в помещенията може да има отрицателни последици за здравето. Тъй като прекарваме по-голямата част от времето си на закрито, 55% от общия прием на храна, вода и въздух през целия ни живот се състои от въздух от нашия дом, следователно дишаме въздух, който идва от вътрешна среда (Sundell, 2004b) .

За да го представим в перспектива, консумираме 15 кг въздух на ден, докато повечето хора консумират 2 кг вода и храна на ден (Nilsson, 2008). Това е много въздух, трябва да сме сигурни, че е възможно най-здравословен всеки ден. Тъй като много от нас в момента работим от вкъщи, трябва да гарантираме, че нашият вътрешен климат осигурява здравословна среда за нас и хората, с които живеем.

 

VELUX ACTIVE ще помогне за поддържането на здравословен вътрешен климат

С VELUX ACTIVE with Netatmo можете да сте сигурни, че поддържате добър вътрешен климат през деня и нощта. Със сензорите можете да укажете на Вашия VELUX ACTIVE да работи с Вашите продукти VELUX, когато CO2, температурата и влажността са твърде високи или твърде ниски. Ние наричаме това автоматизация на климата.

Но през май 2021 г. въведохме функцията Schedule and Automations (Програми и автоматизации) в нашето приложение VELUX ACTIVE. Тази функция Ви позволява да създавате ежедневни програми, които са в съответствие с Вашите планове.

Schedule and Automations (Програми и автоматизации)

Функцията за планиране Ви дава възможност да създадете персонализирана програма за всяка от Вашите стаи. За всяка стая можете да създавате, редактирате, активирате, деактивирате и изтривате автоматизации. Това Ви позволява да адаптирате работата на Вашите продукти VELUX към Вашия дом и личния Ви график.

Разликата между контрола по предварителна програма и автоматизацията на климата е, че с контрола по предварителна програма Вие задавате изискванията. С автоматизацията на климата сензорите VELUX ACTIVE управляват Вашите продукти, когато е необходимо, за да поддържат здравословен вътрешен климат. Вашата предварително зададена програма винаги ще отменя контрола на климата, а ръчното управление ще отменя предварително зададената програма. По този начин винаги имате пълен контрол върху продуктите си.