Вашата функция Schedule and Automations (Програми и автоматизации) 

Вижте какво може да направи функцията Schedule and Automations (Програми и автоматизации) за Вашия дом във видеоклипове, статии и често задавани въпроси.

Инсталиране на VELUX App Control

Как да получите достъп и да създадете автоматизация за стаята

Как да получите достъп и да създадете Scheduled Control (Предварително зададена програма)

Как да получите достъп и да редактирате параметрите на стаята

Schedule and Automations (Програми и автоматизации)

През май 2021 г. заменихме ACTIVE Control със Schedule & Automations (Програми и автоматизации) – това са Вашите Scheduled Control (Предварително зададена програма) и Indoor Climate Automations (Автоматизации на вътрешния климат). Със Scheduled Control (Предварително зададена програма) можете да зададете собствени програми за Вашите електрически прозорци и аксесоари VELUX, за да са в съответствие с нуждите Ви. С Indoor Climate Automations (Автоматизации на вътрешния климат) Вашите продукти ще работят въз основа на сензорите за вътрешния климат, ако имате VELUX ACTIVE with NETATMO. Ако имате VELUX App Control, функцията Indoor Climate Automations (Автоматизация на вътрешния климат) не е активна, тъй като сензорите не са част от това решение.

Забележка: Като потребител на VELUX App Control винаги можете да надградите до VELUX ACTIVE, като добавите сензори за вътрешния климат към Вашето решение.

Премахнахме ACTIVE контрола от приложението VELUX ACTIVE with Netatmo, но Вашите електрически прозорци и аксесоари VELUX ще продължат да работят както преди актуализацията, ако не сте направили нови програми в приложението си. Гледайте нашите видеоклипове за програми и автоматизации, за да разберете по-добре новата функция.
Не можете да използвате Climate Automation (Автоматизация на климата) с Вашия VELUX App Control, тъй като тази функция работи на базата на сензори за вътрешния климат. Със сензорите за вътрешен климат Вашите електрически продукти VELUX ще се задействат автоматично въз основа на температурата, влажността и нивата на CO2 в дома Ви и настройките, които сте направили за тях. Вашите персонално създадени програми за продуктите Ви винаги ще са с предимство спрямо Indoor Climate Automations (Автоматизации на климата).

Забележка: Като потребител на VELUX App Control винаги можете да надградите до VELUX ACTIVE with Netatmo, като добавите сензори за вътрешния климат към Вашето решение, по този начин ще можете да имате Indoor Climate Automations (Автоматизации на вътрешния климат). 

Винаги можете да контролирате Вашите продукти. Ето защо, благодарение на настройката за забавяне, Вашият контрол с първи приоритет, както и Scheduled Control (Предварително зададената програма) винаги ще работят по начина, по който искате, независимо какво показват сензорите, които задействат Climate Automations (Автоматизации на климата).
Научете повече за това как работи настройката за забавяне чрез таблицата по-долу.


Вашият метод за управление

Времева перспектива

Защита от атмосферни влияния

Контроли с първи приоритет

  • Използване на плъзгача в приложението
  • Използване на дистанционно управление
  • Apple Homekit
  • Гласово управление Siri
  • Гласово управление Hey Google
  • Автоматично затваряне от изгледа на стаята

Незабавно изпълнение

Ако вали, отваряй прозорците само до позиция за вентилация

Предварително зададена програма

Незабавно изпълнение

Ако вали дъжд, ако е твърде ветровито, твърде студено, твърде топло, не отваряй прозорците

Indoor Climate Automations (Автоматизации на вътрешния климат)
(вкл. редовно проветряване)

Изпълнява се, когато времето за забавяне след активиране на контролите с първи приоритет или Scheduled Control (Предварително зададен график) е изтекло.

Ако вали дъжд, ако е твърде ветровито, твърде студено, твърде топло, не отваряй прозорците


Управлявайте дома си със Schedule and Automations (Програми и автоматизации)

През май 2021 г. въведохме функцията Schedule and Automations (Програми и автоматизации) в нашето приложение VELUX ACTIVE. 
Тази функция Ви позволява да създавате ежедневни програми, които са в съответствие с Вашите планове. 

VELUX APP и VELUX ACTIVE

На пазара излезе ново предложение и като собственик на VELUX продукти с дистанционно управление, вече можете да избирате от две смарт решения за тях.

През май 2021 г. стартира новото приложение VELUX (KIG 300 EU). Това е решение за потребителите на япьиш кяшидтяшуь, които искат да ползват големите предимства на VELUX ACTIVE, но все още не са напълно готови за автоматизация на вътрешния климат. В тази статия ще уточним разликата между двата продукта.