Проектирай домашния си офис с естествена светлина

След пандемията работата от вкъщи се превърна в нормален начин на живот за много от нас. Дори да се радваш на хибриден модел на работа, редувайки офиса и дома си, от съществено значение е да си създадеш приятно и релаксиращо пространство за работа, когато си у дома. Най-добрият начин да се постигне това е като си осигуриш много естествена светлина на работното си място.

3 причини да проектираш домашния си офис с естествена светлина

По-ниска ли е продуктивността ти, когато работиш от вкъщи? Може би не получаваш достатъчно естествена светлина. Доброто осветление е от решаващо значение за всеки домашен офис. Естествената светлина има множество предимства и е важна за протичането на основни жизнени процеси. Тя ни помага да сме по-бдителни и може да подобри продуктивността ни.

Лампите на бюрото и тези на тавана са чудесни, но нищо не може да се сравни с естествената дневна светлина.

Дневната светлина повишава продуктивността

Дневната светлина има многобройни предимства, като най-важното от тях е, че повишава производителността. Проучванията показват, че колкото повече работим изложени на естествена светлина, толкова по-високи са нивата на енергия в сравнение с изкуствената светлина. Излагането на дневна светлина е ключово за стимулиране на креативността.  

Естествената светлина има и многобройни ползи за здравето. Всъщност едно проучване показва, че ако се излагаме на 30 минути слънчева светлина на ден, можем да се справим по-добре със стреса и тревожността. Цялостното подобряване на общото благосъстояние ще повиши способността за концентрация и съсредоточаване.

Мозъкът ти ще ти благодари за глътката свеж въздух

Правилната вентилация е от жизненоважно значение за поддържането на здравословен климат в помещенията. Свежият въздух има много предимства: кара ни да се чувстваме по-щастливи, укрепва имунната ни система и помага на мозъка ни да функционира по-добре.

Избегни умората на очите с по-добро осветление

Изкуствената светлина обикновено е в син или жълт оттенък, докато естествената светлина осигурява чиста, бяла светлина, която хвърля по-малко сенки. Естествената светлина подпомага способността ни да виждаме ясно, без да се натоварваме допълнително. Всеки, който гледа изкуствена светлина от компютърни екрани, знае, че тя може да натовари сериозно очите. Натоварването на очите често се свързва със Синдрома на компютърното зрение (CVS), който може да причини дискомфорт. Изследванията показват, че е възможно значително да се намали CVS с повече излагане на естествена светлина.

Избери подходящите прозорци за домашния си офис

Има много съображения, които трябва да се вземат предвид при избора на най-доброто решение за дневна светлина за домашния ти офис. Ето някои насоки за нещата, за които трябва да помислиш...

Електрически и соларни покривни прозорци VELUX

Електрическите и соларни продукти VELUX могат лесно да се отварят със стенен ключ. Също така те разполагат със сензор за дъжд, който автоматично затваря покривния прозорец, когато започне да вали. За пълен комфорт добави VELUX ACTIVE with NETATMO, за да управляваш прозорците си от телефона и да регулираш автоматично климата в помещението (включително температурата и нивата на CO2) с интелигентния сензор за вътрешен климат.

Увеличи максимално светлината на работното си място с решенията Един-до-Друг

Поставянето на решение Един-до-Друг увеличава максимално светлината в домашния офис. Предлагайки два пъти повече дневна светлина от тази на единичен покривен прозорец, то напълно ще превърне работното ти място в светло, привлекателно пространство, което насърчава продуктивността и концентрацията.

Прозорец-балкон VELUX – отдъхнете на балкона си

Пристъпи на собствения си балкон. Наслади се на кафе и глътка свеж въздух с прозореца-балкон VELUX. Свържете се с околния свят и създайте уникален домашен офис; работата от вкъщи никога няма да бъде същата.

VELUX Щори и сенници

Добавете щори, които предлагат регулиране на светлината и контрол на дискретността. Изберете между 16 цвята и различни нива на прозрачност. За недостъпните покривни прозорци се препоръчват електрически или соларни щори за максимално удобство.

VELUX ACTIVE with NETATMO – управлявай прозорците на домашния си офис с нашето приложение

VELUX ACTIVE with NETATMO е нашият интелигентен, автоматизиран контрол на вътрешния климат за управление на твоите електрически и соларни покривни прозорци, щори и сенници VELUX, само с помощта на смартфона ти. VELUX ACTIVE следи температурата, влажността и нивата на CO2, за да гарантира редовното проветряване на помещението.

Лампите на бюрото и тези на тавана са чудесни, но нищо не може да се сравни с естествената дневна светлина.

Свързани статии

Защо VELUX?

Трансформираме пространства

Нашите решения за дневна светлина помагат да се сдобиеш с допълнително жизнено пространство под покрива и придават несравнима стойност на дома ти, на благосъстоянието и начина, по който възприемаш пространството.

Увеличаване на стойността на дома

Можеш да бъдеш сигурен, че инвестицията ти в продуктови решения VELUX ще увеличи стойността на имота ти и ще се възвърне многократно.

Спокойствие в твоя дом

С нашата широка гама от вътрешни и външни щори и сенници, резервни части и ремонтни комплекти ние гарантираме, че ще получиш най-доброто възможно изживяване.

Тук сме, за да ти съдействаме

Нашият екип е посветен на пълното ти удовлетворение – от момента, в който се свържеш с нас, през консултирането до окончателния монтаж.

Безкомпромисно качество

Твоите нужди са нашият компас. От 1941 г. насам непрекъснато разработваме и усъвършенстваме нашите продукти и ги създаваме, за да са трайни.

Отговорен избор

Можеш да подобриш качеството на живота си с устойчиви решения, които са полезни за теб и за планетата.