Преобрази банята си с тези идеи за обновяване на банята

Ремонтът на банята може да бъде труден процес. По пътя трябва да се вземат много решения, а завършването на проекта изисква подробно планиране. Но да направиш елегантното подобрение на банята си, което винаги си искал, си заслужава! Предлагаме ти списък с идеи за ремонт на банята, които ще ти помогнат да планираш процеса и да вземеш правилните решения.

Проектирай банята на мечтите си

Има много неща, които трябва да се вземат предвид при преустройство на банята. Банята трябва да бъде функционална, практична и за предпочитане малко луксозна. Проектирането на банята на мечтите ти е свързано с обмислен план и бюджет. Използвай този списък с идеи, за да ти помогне да започнеш:

Наясно ли си с нуждите и желанията си?

Започни, като определиш какво искаш от ремонта на банята си. Използвай настоящата си баня като отправна точка: какво харесваш в нея, какво искаш да промениш и какво може да се запази? Възможно е банята да не се нуждае от цялостно преустройство; понякога е достатъчно да се сменят плочките, осветителните тела или декорацията. Ако това не е така, е важно да се подготвиш, преди да се впуснеш в това ново приключение!

Помисли за местата на контактите и електрическите уреди, идеите за осветление, мястото за съхранение и разположението на вертикалните и покривните прозорци. Връщането назад и монтажа на елементи след ремонта може да бъде скъпо или дори невъзможно. Добре планираният дизайн може да спести време и пари.

Имаш ли план? А бюджет?

Независимо дали ремонтът на банята е проект тип "Направи си сам", или ще наемеш изпълнител за тази работа, планът и бюджетът ще помогнат много!

Ремонтът на банята е инвестиция. Започни с определяне на бюджет и график. Ако си се заловил сам, предвиди повече време за всяка стъпка и помисли за наемане на професионалисти за техническите дейности, като водопровод и електричество.

Подробният план също така улеснява изпълнителя да разбере какво се очаква от ремонта. Увери се, че с изпълнителя сте на едно мнение, а не предполагай, и изложи подробно всяка част от плана. С течение на времето проверявай дали той се движи в съответствие с него.

Възползвай се максимално от ремонта на банята с тези съвети за интериорен дизайн

Малка баня? Мисли мащабно! Баните често са по-малки от другите помещения в къщата, така че се поглезете малко, без да надхвърляте бюджета. Отопляеми подове с площ под 100 кв. м могат да бъдат достъпно решение. Интелигентните душове и вани пестят енергия и увеличават комфорта. Помисли за какво можеш да похарчиш повече, без да надхвърляш бюджета. А когато е възможно, използвай повторно, рециклирай, ремонтирай или купувай втора употреба.

Погледни на реновацията на банята си в съвсем нова естествена светлина

Погледни нагоре и се запознай с петата си стена! Известна още като таван, петата стена е най-незабележимата, но въздействаща стена в банята. Това е неизползвана възможност за дизайн, която има силата да преобрази банята ти. Ето защо покривните прозорци са задължителна част от списъка за ремонт на банята!

Пусни естествена светлина и много свеж въздух

Придай нов вид и усещане на банята си с помощта на естествена светлина. Дневната светлина оживява пространството, като разкрива истинските цветове на стените и декорацията. Когато става въпрос за създаване на атмосфера като в спа център или луксозен дизайн на банята, естествената светлина е от ключово значение.

Окъпи банята си с естествена светлина и свеж въздух, като поставиш покривни прозорци в банята си. Покривните прозорци VELUX ще преобразят помещението, без да ограничават пространството и без да е за сметка на личното пространство, и ще осигурят много свеж въздух и вентилация. Осигури си чист въздух и дневна светлина, като същевременно се избавиш от влажния въздух.

3 причини да се влюбиш в покривните прозорци в банята

Естествената светлина ни помага да поддържаме здравето и благосъстоянието си. Нейната възстановителна и трансформираща сила озарява живота ни. Ето още 3 причини, поради които ще заобичаш покривните прозорци в банята си:

  1. Дискретност: Покривните прозорци са разположени на покрива и улавят слънчевата светлина, без да нарушават неприкосновеността и дескретността на банята.

  2. Вентилация: Банята се нуждае от вентилация, за да може па̀рата и кондензът да излизат навън. Покривните прозорци VELUX се отварят, за да осигурят свеж въздух и вентилация.

  3. По-добро осветяване: Естествената светлина осигурява чиста, бяла светлина, която е идеална за приготвяне за излизане.

Една чудесна баня е функционална, практична... и малко луксозна! Проектирането на банята на мечтите ти започва с обмислен план и бюджет.

Свързани статии

Защо VELUX?

Трансформираме пространства

Нашите решения за дневна светлина помагат да се сдобиеш с допълнително жизнено пространство под покрива и придават несравнима стойност на дома ти, на благосъстоянието и начина, по който възприемаш пространството.

Увеличаване на стойността на дома

Можеш да бъдеш сигурен, че инвестицията ти в продуктови решения VELUX ще увеличи стойността на имота ти и ще се възвърне многократно.

Спокойствие в твоя дом

С нашата широка гама от вътрешни и външни щори и сенници, резервни части и ремонтни комплекти ние гарантираме, че ще получиш най-доброто възможно изживяване.

Тук сме, за да ти съдействаме

Нашият екип е посветен на пълното ти удовлетворение – от момента, в който се свържеш с нас, през консултирането до окончателния монтаж.

Безкомпромисно качество

Твоите нужди са нашият компас. От 1941 г. насам непрекъснато разработваме и усъвършенстваме нашите продукти и ги създаваме, за да са трайни.

Отговорен избор

Можеш да подобриш качеството на живота си с устойчиви решения, които са полезни за теб и за планетата.