Обмисляш ли нови прозорци в банята? Ето защо покривните прозорци са добра идея

Банята е пренебрегвано помещение в много домове. Може би вече знаеш, че прекарваме до половината от живота си в спалнята, но замислял ли си се каква част от живота си прекарваме в банята?

Когато създаваме една прекрасна баня, покривните прозорци са чудесно допълнение.

3 причини да поставиш покривни прозорци в банята си

По общи изчисления прекарваме в банята си 1 час и 42 минути седмично. Дори само това е чудесна причина да превърнеш банята си в привлекателна и уютно място, в което да прекарваш времето си с удоволствие.

Монтирането на покривен прозорец в банята дава много предимства. Научи кои са най-значимите предимства на покривния прозорец монтиран в банята.

Естествено осветяване без дa се нарушава дискретността

Покривният прозорец ще ти осигури пълна дискретност, когато е поставен високо на покрива. Той предлага повече уединение и комфорт в банята в сравнение с традиционните вертикални прозорци за баня.

Визуално увеличава пространството

Банята рядко е от големите помещения в къщата. По-вероятно е банята да е едно от по-малките стаи и затова може да се окаже предизвикателство за декориране и осветяване. Можеш да постигнеш и двете с покривен прозорец. Височината и разположението на покривния прозорец ще направят помещението да изглежда по-просторно. Ако прозорецът е интегриран в покрива, естествената дневна светлина ще изпълни банята, придавайки ѝ приветлив вид и просторна атмосфера.

Свеж въздух и вентилация

Когато вземаме душ, банята става влажна и мокра, поради което свежият въздух и ефективната вентилация са от съществено значение. При лоша вентилация климатът в банята се влошава. Голям прозорец в банята, който можете да отворите след душ, ще създаде циркулация на въздуха за по-добра вътрешна среда.

Избери подходящите прозорци за баня

Когато става въпрос за избор на подходящи прозорци за баня, има много неща, които трябва да се вземат предвид. Ако крайната цел е да се постигне повече дневна светлина в банята, трябва да се определи изложението на помещението. По този начин можеш да изчислиш оптималното разположение на прозореца. Що се отнася до вентилацията, високо поставеният покривен прозорец може да улавя повече въздух, което осигурява по-добра циркулация.

Покривни прозорци с дистанционно управление – лесен достъп до естествена дневна светлина

Покривните прозорци с електрическо или соларно захранване са идеално решение за по-малки бани. Тясната или малката баня може да действа подтискащо. Това може да бъде преодоляно с един прозорец, който да отвори пространството, но трябва да бъде монтиран на подходяща височина за пълно уединение. Именно тук е полезен покривният прозорец със соларно или електрическо захранване, тъй като ще можеш да го отваряш и затваряш дистанционно, като използваш стенен ключ или смартфона си.

Увери се, че покривните прозорци ще издържат на па̀рата!

Когато добавяш покривен прозорец, увери се, че си избрал подходящото за стаята вътрешно покритие на прозореца. Горещите вани могат да превърнат банята в много влажно помещение, затова помисли за избор на покривен прозорец с влагоустойчиво полиуретаново покритие. Покривният прозорец VELUX с централна ос с бяло полиуретаново покритие има модерен финиш, който е лесен за поддръжка, почистване и запазва на сухотата.

Щори и сенници

Когато става въпрос за прозорци, дискретността винаги е от значение. Ако от прозореца на банята има видимост, изберете нашите венециански щори. Те са елегантни и осигуряват уединение в банята. Нашите венециански щори са устойчиви на влага, което ги прави идеални за банята.

VELUX ACTIVE with NETATMO – контролирай прозорците и вътрешния климат

VELUX ACTIVE е нашето интелигентно автоматизирано решение за контрол на вътрешния климат, което управлява твоите соларни и електрически прозорци, вътрешни и външни щори и сенници VELUX.

VELUX ACTIVE дава информация за качеството на въздуха в помещението и следи температурата, влажността и нивата на CO2, за да гарантира, че помещението се проветрява редовно.

По общи изчисления прекарваме в банята си 1 час и 42 минути седмично. Дори само това е чудесна причина да превърнеш банята си в привлекателно и уютно място, в което да прекарваш времето си с удоволствие.

Свързани статии

Защо VELUX?

Трансформираме пространства

Нашите решения за дневна светлина помагат да се сдобиеш с допълнително жизнено пространство под покрива и придават несравнима стойност на дома ти, на благосъстоянието и начина, по който възприемаш пространството.

Увеличаване на стойността на дома

Можеш да бъдеш сигурен, че инвестицията ти в продуктови решения VELUX ще увеличи стойността на имота ти и ще се възвърне многократно.

Спокойствие в твоя дом

С нашата широка гама от вътрешни и външни щори и сенници, резервни части и ремонтни комплекти ние гарантираме, че ще получиш най-доброто възможно изживяване.

Тук сме, за да ти съдействаме

Нашият екип е посветен на пълното ти удовлетворение – от момента, в който се свържеш с нас, през консултирането до окончателния монтаж.

Безкомпромисно качество

Твоите нужди са нашият компас. От 1941 г. насам непрекъснато разработваме и усъвършенстваме нашите продукти и ги създаваме, за да са трайни.

Отговорен избор

Можеш да подобриш качеството на живота си с устойчиви решения, които са полезни за теб и за планетата.