Какво да направите, за да си гарантирате необходимата сигурност на тавана?

 • 1. Притеснявате се от наличие на течове?
  Особено важно  е монтажът на вашите покривни прозорци да бъде извършен от сертифициран монтажник и партньор на VELUX, който предлага специална гаранция за монтаж. Ако по време на монтажа на прозореца се добави термо- и хидроизолационен комплект,  няма да имате никакви основания за притеснение от просмукване на влага. Освен това, този комплект удвоява гаранцията на 10 години. По този начин ще се наслаждавате на чудесна, суха и топла таванска стая, без течове и влага.
 • 2. При твърде студена зима?
  При много студени зимни условия, е препоръчително да поставите допълнителна топлоизолация на тавана. Новите ни енергийно оптимизирани прозорци от серия Стандарт Плюс имат изключителни изолационни качества, благодарение на технологията ThermoTechnology®, която ги превръща в мощен щит срещу силния вятър и тежките атмосферни условия.  Това ще ви гарантира енергийна ефективност, която се изразява в по-ниски сметки за отопление.
 • 3. При твърде горещо лято?
  Таванските помещения обикновено се характеризират като най-горещите помещения в една сграда. VELUX има решение за това неудобство – външен сенник. Той се поставя от външната страна на прозореца, като по този начин предотвратява прегряването, защото слънчевата светлина не докосва стъклото.  Монтира се лесно от вътрешността на стаята.  Направен от мрежест материал, който не пречи на гледката. Според най-новите изследвания от VELUX, външният сенник понижава температурата с до 5 градуса!
 • 4. Как да почистите външното стъкло на прозореца?
  Често нашите клиенти имат притеснения относно това как да почистят външната част на стъклото на прозореца? Възможно ли е това?
  Благодарение на средната ос, всички покривни прозорци VELUX се въртят на 180o и могат да бъдат заключени в това положение с помощта на резе, така че да не се мърдат, след което външното стъкло може да се почиства лесно и с двете ръце. Естествената светлина прониква по-добре през прозорците, когато стъклото е чисто!
 • 5. Как да проветрявате помещението?
  Знаете ли, че чрез покривните прозорци VELUX можете да проветрите помещението, дори и когато те са затворени? Всички модели имат вградена система за вентилация при затворен прозорец. При това, вентилационната система е с вграден филтър срещу прах и насекоми. По този начин можете постоянно да се наслаждавате на свеж и чист въздух.

 • 6.  Има ли опасност от счупване на стъклото?
  Стъклената повърхност на покривни прозорци VELUX е най-податлива на външни влияния и вътрешни удари, затова е много важно да гарантираме сигурността на живущите в таванското помещение.  Всички модели прозорци на VELUX са с външно закалено стъкло, което осигурява висока устойчивост на удари (тествани с метална топка хвърлена от разстояние). Вътрешното стъкло при моделите от Стандарт Плюс и Премиум е ламинирано, при което ако стъклото се удари много силно отвътре, дори и да се счупи, то не се разпада на фрагменти, а остава непокътнато.
 • 7. Как може да се използва мястото под прозорците?

  Често, в таванските помещения, пространствата, които остават под скосяванията, се смятат за неизползваеми. Не и при покривни прозорци VELUX с горно управление – те са специално разработени, така че тяхното отваряне да не пречи на разположените мебели под тях.  Столове, бюро или легло, различни рафтове за съхранение могат да бъдат успешно поставени в тези ниши, без да са пречка на движението на прозореца при отваряне или затваряне.