Идеи за детска стая – създай идеалното място за децата си

Създаването на забавна и вдъхновяваща стая за детето си е вълнуващ процес и за двете страни – както за детето, така и за родителя. Има много неща, които могат да се направят, за да се превърне стаята на детето в творческо и функционално пространство.

Детската стая трябва да подпомага растежа и ученето и, разбира се, да насърчава много смях. Има толкова много творчески решения, че може да е трудно да се избере! Ние те улеснихме с тези идеи за детската стая.

5 съвета за създаване на жизнено и забавно пространство за детето

Боядисай стаята в любимия цвят на детето

Нека започнем с лесното: цветове! Детето ти вероятно има любим. Нарисувай на стената планинска верига, облаци, животни или пейзаж. Изпълни стаята с цветове и създай уютна атмосфера. Избери деликатни тонове, така че стаята да остане светла и просторна. Жълтите нюанси са жизнерадостен и зареждащ избор.

Избери забавен тапет

Декорирай с красиви и оживени тапети. Има неограничени възможности за нещо забавно и уникално. Ако се спреш на нещо искрящо или блестящо, обмисли дали да не остане само на една стена.

Бъди изобретателен (стена тип "черна дъска", корково табло, включване на хобита)

Ако детето ти обича да рисува по стените, защо не му осигуриш стена за рисуване с тебешир? Това е най-голямата свобода за едно дете: да рисува каквото си поиска с всички цветове на дъгата. Друг вариант е да се монтира табло на стената. Това е гъвкав начин да оставиш детето си да реши как иска да украси стаята си.

Възползвай се от техните хобита и бъди креативен. Това е забавно за всички!

Изложи творбите им

Позволи на детето си да бъде звездата на своята галерия. Изложи рисунките му по стените и виж гордото изражение на лицето му. Оцветете заедно рамките и ги украсете с мидички, паста или брокат!

Подходи творчески към рафтовете и съхранението

Използвай творчески подход към рафтовете и местата за съхранение. Измайстори, боядисай и декорирай рафтовете и местата за съхранение. Използвай своите "направи си сам" умения и позволи на децата да помагат!

3 ползи от слънчевата светлина

Слънчевата светлина ни прави по-щастливи

Слънчевата светлина подобрява настроението, помага за концентрацията по време на учене и регулира циркадния ритъм. 

Ето защо слънчевата светлина ни прави по-щастливи, по-умни и по-здрави. Организирайте кът за игра или учене в близост до прозорец, на добре осветено място.

По-качествен сън

Децата извършват много дейности през деня. Качественият сън е от съществено значение за децата; в зависимост от възрастта те се нуждаят от 9-13 часа сън на нощ. Излагането на естествена дневна светлина и качественият сън вървят ръка за ръка. Високите нива на дневна светлина ни позволяват да регулираме цикъла си на сън/бодърстване и нивата на бдителност. Намаленото количество светлина вечер и тъмната стая благоприятстват съня през нощта.

Здравословен вътрешен климат

Подходящата вентилация е важна за поддържането на добро качество на климата в помещенията. Свежият въздух носи редица ползи: кара ни да се чувстваме по-щастливи, укрепва имунната ни система и помага на мозъка да функционира по-добре. С покривните прозорци е възможно да се подобри притока на свеж въздух в дома, като се отворят прозорците от противоположните страни на помещението. Свежият въздух е лесен начин за осигуряване на здравословна среда в стаите.

Създай здравословна среда, изпълнена със светлина, с покривни прозорци VELUX

Внеси светлина и запази личното им пространство

Монтирането на покривни прозорци в детската стая е фантастичен начин за внасяне на дневна светлина. Това не само спестява от ценното пространство по стените, където се поставят традиционните прозорци, но и покривният прозорец е разположен така, че да улавя повече дневна светлина по време на движението на слънцето, което означава, че в стаята на детето ще влиза естествена светлина през повече часове на деня. Също така покривните прозорци са чудесни за внасяне на светлина, без да се нарушава личното пространство, тъй като могат да се поставят по-високо в стената.

Постави щори за добър нощен сън

Въпреки че дневната светлина е чудесна през деня, не искаме тя да пречи на съня на детето твърде рано сутрин! На всички покривни прозорци VELUX могат да бъдат поставени затъмнителни ролетни щори, за да запазят стаята в почти пълен мрак, докато стане време за събуждане. Затъмнителните ролетни щори VELUX се предлагат и в електрически и соларен вариант, в случай че покривните прозорци са разположени на високо.

Детската стая трябва да стимулира растежа и ученето и, разбира се, да предразполага към много смях. Има толкова много творчески решения, че може да е трудно да се избере!

Свързани статии

Защо VELUX?

Трансформираме пространства

Нашите решения за дневна светлина помагат да се сдобиеш с допълнително жизнено пространство под покрива и придават несравнима стойност на дома ти, на благосъстоянието и начина, по който възприемаш пространството.

Увеличаване на стойността на дома

Можеш да бъдеш сигурен, че инвестицията ти в продуктови решения VELUX ще увеличи стойността на имота ти и ще се възвърне многократно.

Спокойствие в твоя дом

С нашата широка гама от вътрешни и външни щори и сенници, резервни части и ремонтни комплекти ние гарантираме, че ще получиш най-доброто възможно изживяване.

Тук сме, за да ти съдействаме

Нашият екип е посветен на пълното ти удовлетворение – от момента, в който се свържеш с нас, през консултирането до окончателния монтаж.

Безкомпромисно качество

Твоите нужди са нашият компас. От 1941 г. насам непрекъснато разработваме и усъвършенстваме нашите продукти и ги създаваме, за да са трайни.

Отговорен избор

Можеш да подобриш качеството на живота си с устойчиви решения, които са полезни за теб и за планетата.