Осветление на детската стая: използвай дневна светлина отгоре

Стимулирай растежа, ученето и креативността, като поставиш покривни прозорци в стаята на детето си. Добавянето на покривни прозорци може да подобри съня на децата, да им помогне да се концентрират и да създаде здравословна и предразполагаща към игри среда за много години напред. Ако искаш да създадеш забавна и вдъхновяваща стая за децата си, възползвай се максимално от "петата стена" (т.е. тавана), като монтираш покривен прозорец, който ще осигури на стаята възможно най-добрата светлина.

3 причини да проектираш детската стая с дневна светлина

Има много причини да се влюбиш в покривните прозорци в детската стая. Нека ги разгледаме:

1. Благоприятстват здравето на очите

Знаеш ли, че дневната светлина подпомага развитието на очите при децата и младите хора? Като обграждаш децата си с възможно най-много дневна светлина от ранна възраст, им помагаш да развият здрави очи.

2. По-добър сън

Слънчевата светлина спомага за настройването на циркадния ритъм на тялото (цикъла сън/бодърстване) и помага на мозъка да разбере кога е време да заспим и да се събудим. Помогни на децата си да спят по-добре, като проектираш стаята им с дневна светлина.

3. Насърчаване на здравословния растеж

Излагането на дневна светлина има много невероятни ползи, както физически, така и психически. Дневната светлина влияе и върху производството на серотонин, свързан с чувството за благополучие и щастие при децата.

Избери правилните покривни прозорци за детската стая

В зависимост от желанията и нуждите си можеш да избираш от широка гама покривни прозорци за детската стая. Ето всичко, което трябва да знаеш:

Покривни прозорци с централна ос

Нашите покривни прозорци с централна ос са идеални за детска или тийнейджърска стая. Дори когато под него са поставени играчки или мебели, прозорецът може лесно да се отваря и затваря с горната дръжка. Покривните прозорци VELUX с централна ос осигуряват свеж въздух с едно завъртане.

Решение VELUX Един-до-Друг

Осигури на децата си най-добрия старт с нашето решения VELUX Един-до-Друг. Това уникално разположение на покривните прозорци ще вдъхне нов живот на всяка стая и ще увеличи максимално количеството дневна светлина в помещението. Отвори широка гледка и позволи на децата си да се вдъхновят от природата, докато прекарват времето си в стаята.

Комбинации с фиксирани елементи

Знаеш ли, че можеш да комбинираш скатни покривни прозорци с неотваряеми прозоречни елементи за два пъти повече дневна светлина? Като се комбинира покривния прозорец с фиксиран (неотваряем) прозоречен елемент в долната част, може да се отвори по-голяма гледка по безопасен начин.

Плоски покривни прозорци

Малко неща са толкова вдъхновяващи, колкото природата! Прозорците за плосък покрив със стъклен горен модул позволяват на дневната светлина да прониква отгоре, сякаш влиза през портал към друг свят. Подари на децата си вдъхновение с ясна гледка към небето.

Щори и сенници

Не забравяй за щорите, сенниците и други аксесоари, с които да се подобри усещането на децата за тяхната стая:

  • Затъмнителни ролетни щори: Осигури на децата си възможно най-добрата предпоставка за добър нощен сън, като инвестираш в затъмнителни ролетни щори за покривните си прозорци VELUX.

  • Комарник: Няма нищо по-лошо от това да се събудиш с ухапвания от насекоми. С комарника ти и децата ти сте защитени. Комарникът е идеален за спални и позволява да се насладиш на добър нощен сън без насекоми.

  • Защита от топлина: Децата могат да играят в идеален вътрешен климат благодарение на алуминиева ролетна щора, която спира топлината и светлината.

VELUX ACTIVE: за по-добър вътрешен климат

Осигури на децата си най-добрите условия за игра и творчество с VELUX ACTIVE with NETATMO. Свържи покривните си прозорци, щори и сенници VELUX към комплекта VELUX ACTIVE with NETATMO за автоматично управление на температурата, влажността и нивата на CO2 на базата на сензори.

Поставянето на покривни прозорци може да подобри съня на децата, да им помогне да се концентрират и да създаде здравословна и предразполагаща към игри среда за дълги години напред.

Свързани статии

Защо VELUX?

Трансформираме пространства

Нашите решения за дневна светлина помагат да се сдобиеш с допълнително жизнено пространство под покрива и придават несравнима стойност на дома ти, на благосъстоянието и начина, по който възприемаш пространството.

Увеличаване на стойността на дома

Можеш да бъдеш сигурен, че инвестицията ти в продуктови решения VELUX ще увеличи стойността на имота ти и ще се възвърне многократно.

Спокойствие в твоя дом

С нашата широка гама от вътрешни и външни щори и сенници, резервни части и ремонтни комплекти ние гарантираме, че ще получиш най-доброто възможно изживяване.

Тук сме, за да ти съдействаме

Нашият екип е посветен на пълното ти удовлетворение – от момента, в който се свържеш с нас, през консултирането до окончателния монтаж.

Безкомпромисно качество

Твоите нужди са нашият компас. От 1941 г. насам непрекъснато разработваме и усъвършенстваме нашите продукти и ги създаваме, за да са трайни.

Отговорен избор

Можеш да подобриш качеството на живота си с устойчиви решения, които са полезни за теб и за планетата.