Как да реновираме спалнята си за по-добър сън

Качественият сън е от жизненоважно значение за нашето благосъстояние. Ето защо организирането на спалнята за оптимален сън, трябва да бъде приоритет. Неспокойният сън може да се отрази негативно на здравето ни. Има много неща, които могат да се направят, за да може спалнята да осигурява по-добър сън.

Създай спокойна обстановка в спалнята с тези 4 съвета за по-добър сън

Боядисай спалнята в успокояващи цветове

Спалнята трябва да бъде спокойно място. Един от най-лесните начини да направим спалнята по-релаксираща е като боядисаме стените в успокояващи цветове. Зелените нюанси са идеални. Те ни карат да се чувстваме спокойни и освежени. По-светлите нюанси на лилавото като лавандулата са чудесни за ранобудните и имат съживяващ ефект. Кой не обича тучна лавандулова нива? Спокойният сив нюанс е идеален избор, ако предпочиташ минималистична визия. Сивото е отлично за по-малки спални, защото озарява помещението, като същевременно осигурява неутрална атмосфера.

Мебели от естествени материали

Мебелите, изработени от естествени материали, придават на спалнята непринудена атмосфера. Мебелите, изработени от органични материали, ни карат да се чувстваме по-близо до природата, което има успокояващ ефект. Помисли дали да не избереш за стаята мебели от дърво, бамбук или ратан. Топлите, меки цветове ни карат да се чувстваме спокойни преди лягане. Намери материала, който ти допада, кара те да се чувстваш спокоен и насърчава спокойния сън.

Естествени материи

Когато сме в леглото си трябва да сме обгърнати с меки чаршафи и спално бельо, които спомагат за по-добър сън. Естествените материи като памука се използват в текстила от стотици години. Памукът е мек, дишащ и лесен за поддържане. Той обаче поема влагата, така че ако ти е топло през нощта, той може да не е най-подходящият избор. При склонност от изпотяване през нощта, ленът е идеален за твоето легло. Той е дишащ, мек и прохладен, което го прави идеален за топлите летни нощи. Коприната, макар и малко по-скъпа, е мека, изработена от здрави влакна и е добър изолатор.

Добави растения

Растенията са не само красиво допълнение към всяка стая, но и помагат за пречистване на въздуха и намаляване на токсините. Змийското растение е едно от малкото стайни растения, които превръщат въглеродния диоксид в кислород през нощта. Звучи като магия. Това е просто природата в цялото ѝ великолепие. Змийското растение е в списъка на НАСА с 10-те най-добри растения, които пречистват въздуха. Освен това изглежда чудесно.

Добави растения

Растенията са не само красиво допълнение към всяка стая, но и помагат за пречистване на въздуха и намаляване на токсините. Змийското растение е едно от малкото стайни растения, които превръщат въглеродния диоксид в кислород през нощта. Звучи като магия. Това е просто природата в цялото ѝ великолепие. Змийското растение е в списъка на НАСА с 10-те най-добри растения, които пречистват въздуха. Освен това изглежда чудесно.

5 причини да добавиш покривни прозорци в спалнята си

По-добро качество на въздуха и вентилация

Правилната вентилация е много важна за поддържане на добро качество на въздуха в помещенията. Свежият въздух носи редица ползи: той ни кара да се чувстваме по-щастливи, укрепва имунната ни система и помага на мозъка да функционира по-добре. С поставяне на покривни прозорци в спалнята може да се подобри притока на свеж въздух в дома, като се отворят прозорците от противоположните страни на къщата. Свежият въздух е лесен начин за осигуряване на здравословна среда в помещенията.

Покани външния свят вътре

Покривните прозорци внасят в спалнята от външния свят. Независимо дали става въпрос за повече естествена светлина, звездно небе, свеж въздух, песни на птици, звуци от детски игри или църковни камбани, така си по-близо до външната среда, което подобрява съня.

Спомага за контролиране на циклите на съня

Естествената светлина помага за възстановяване на циркадния ритъм (циклите на съня), за да си починем по-добре през нощта и да сме по-продуктивни през деня. Слънцето стимулира тялото да произвежда мелатонин и балансира ритъма ден/нощ.

Събуди се с естествена дневна светлина с помощта на VELUX ACTIVE with NETATMO

Изморен ли си сутрин? Вероятно е така, защото се събуждаш в тъмна стая от звъненето на телефона си. Мозъкът ти все още е в режим на сън. С постепенно пускане на слънчева светлина в спалнята, мозъкът ще ти каже: "Време е за събуждане".

С VELUX ACTIVE with NETATMO можеш да замениш алармата с изгрева на слънцето, както и да следиш качеството на въздуха с помощта на стаен сензор. Задай личните си предпочитания с решението на VELUX за Умен дом.

Повече светлина, без компромис на дискретността

Повечето от нас искат дискретност в спалнята си. Покривните прозорци ще добавят повече естествена светлина, без да нарушават личното пространство. Това е печелившо за всички.

Свежият въздух носи редица ползи: кара ни да се чувстваме по-щастливи, укрепва имунната ни система и помага на мозъка ни да функционира по-добре.

Свързани статии

Защо VELUX?

Трансформираме пространства

Нашите решения за дневна светлина помагат да се сдобиеш с допълнително жизнено пространство под покрива и придават несравнима стойност на дома ти, на благосъстоянието и начина, по който възприемаш пространството.

Увеличаване на стойността на дома

Можеш да бъдеш сигурен, че инвестицията ти в продуктови решения VELUX ще увеличи стойността на имота ти и ще се възвърне многократно.

Спокойствие в твоя дом

С нашата широка гама от вътрешни и външни щори и сенници, резервни части и ремонтни комплекти ние гарантираме, че ще получиш най-доброто възможно изживяване.

Тук сме, за да ти съдействаме

Нашият екип е посветен на пълното ти удовлетворение – от момента, в който се свържеш с нас, през консултирането до окончателния монтаж.

Безкомпромисно качество

Твоите нужди са нашият компас. От 1941 г. насам непрекъснато разработваме и усъвършенстваме нашите продукти и ги създаваме, за да са трайни.

Отговорен избор

Можеш да подобриш качеството на живота си с устойчиви решения, които са полезни за теб и за планетата.