Възползвай се максимално от спалнята си с тези идеи за преустройство

Прекарваме много време в спалните си. Това е мястото, където започваме и завършваме деня си, както и мястото, където презареждаме телата и умовете си. Това означава, че спалнята трябва да задоволява множество нужди.

При преустройство на спалнята, трябва да се вземат предвид доста неща. Направихме списък с идеи, които да ти помогнат да започнеш проекта за обновяване и да се възползваш максимално от спалня си.

Проектирай спалнята на мечтите си

Има много неща, които трябва да се вземат предвид при преустройство на спалнята. Как трябва да изглежда тя? Как да се създаде оптимална среда за добър нощен сън? А какъв е бюджетът? Можеш ли да се увеличиш стойността на къщата при препродажба с ремонта на спалнята? За да те улесним, сме изготвили списък с нещата, които да се вземеш предвид, когато проектираш спалнята на мечтите си.

Започни със списък на нуждите и потребностите

Спалните са свързани преди всичко с интериорeн дизайн: материи, бои, растения и тапети. Много може да се постигне с декорация, но някои неща се нуждаят от по-обширен ремонт. Ако спалнята е твърде тясна или тъмна или се нуждае от нова подова настилка, помисли за преустройство на спалнята.

Започни, като уточниш какво е важно за теб и твоята палнята. Какво е необходимо и с какво може да се направи компромис? Нека списъкът с нужди и желания да направлява процеса.

Определи бюджет и вземи предвид стойността при препродажба

Когато си решил какво очакваш от преустройството на спалнята, трябва да помислиш за бюджета за ремонт. Спалнята често може да бъде освежена с прости трикове като нова боя и мебели. Ако обаче искаш да превърнеш малко или семпло пространство в луксозна спалня, това често изисква основен ремонт от изпълнител. В зависимост от промените, които искаш да направиш в спалнята си, трябва да се опредеш бюджет още в началото на процеса, за да се ръководиш при избора.

Ако започваш основен ремонт на спалнята, помисли как реновацията може да помогне за увеличаване на общата стойност на къщата.

Инвестирай в качествени продукти за интериорния дизайн

След като си съставиш списък на това, което си представяш за реновацията на спалнята, можеш да започнеш да мислиш за интериорния дизайн. Много фактори играят роля за спокойния сън; инвестирането в качествен интериор може да направи разликата. Имаме няколко предложения за това как можеш да си осигуриш спокоен сън.

  • Намери подходящия матрак за теб. Макар че новият матрак може да бъде скъпа инвестиция, той е от съществено значение за съня.

  • Избери хубава възглавница. Заедно с матрака възглавницата е от съществено значение за добрия сън през нощта. Помоли търговец на легла да ти помогне да намериш подходящата възглавница.

  • Новата боя ще помогне много! Малко неща могат да преобразят една стая така, както свежият слой боя. Избери цвят, който успокоява. Това ще ти помогне да спиш по-спокойно през нощта.

Когато е възможно, използвай повторно, рециклирай и ремонтирай или купувай втора употреба.

Спалнята е мястото за презареждане – възползвай се максимално от естествената дневна светлина

Противно на общоприетото схващане, не тъмнината ни помага да спим спокойно, а светлината. Слънцето помага за регулирането на циркадния ни ритъм и позволява на тялото ни да разбере кога да заспи и да се събуди. Ако допуснеш естествена светлина в спалнята си, ще подариш на тялото си балансиран цикъл на съня.

Не прави компромис с естествената светлина и добрата вентилация

Естествената светлина е пълна с обогатяващи витамини и ползи и ще спомогне да подобряване цялостното ти здраве и благосъстояние. Създай добра среда за сън в спалнята си с покривни прозорци. С покривни прозорци не е необходимо да се притесняваш особено за проблем с дискретността поради ъгъла, под който са монтирани. И можеш да поддържаш спалнята си добре проветрена през деня и нощта.

Помисли за връзката между вътрешното и външното пространство

Представи си, че си лежиш в леглото и гледаш звездите. Добре ли звучи? Ние също мислим така. Отвори тавана си към звездното нощно небе и се наслади на красивите цветове на изгрева с покривните прозорци. Осъществи връзката между вътрешното и външното пространство за перфектните начало и край на деня!

Противно на общоприетото схващане, не тъмнината ни помага да спим спокойно, а светлината.

Свързани статии

Защо VELUX?

Трансформираме пространства

Нашите решения за дневна светлина помагат да се сдобиеш с допълнително жизнено пространство под покрива и придават несравнима стойност на дома ти, на благосъстоянието и начина, по който възприемаш пространството.

Увеличаване на стойността на дома

Можеш да бъдеш сигурен, че инвестицията ти в продуктови решения VELUX ще увеличи стойността на имота ти и ще се възвърне многократно.

Спокойствие в твоя дом

С нашата широка гама от вътрешни и външни щори и сенници, резервни части и ремонтни комплекти ние гарантираме, че ще получиш най-доброто възможно изживяване.

Тук сме, за да ти съдействаме

Нашият екип е посветен на пълното ти удовлетворение – от момента, в който се свържеш с нас, през консултирането до окончателния монтаж.

Безкомпромисно качество

Твоите нужди са нашият компас. От 1941 г. насам непрекъснато разработваме и усъвършенстваме нашите продукти и ги създаваме, за да са трайни.

Отговорен избор

Можеш да подобриш качеството на живота си с устойчиви решения, които са полезни за теб и за планетата.