Преобрази всекидневната си с тези идеи за реновация

Всекидневната е центърът на къщата. В нея прекарваме по-голямата част от времето си у дома – от срещи със семейството и приятелите до сгушване на дивана, за да гледаме любимия си сериал. Да се възползваш максимално от това помещение е от съществено значение, особено ако правиш ремонт! Предлагаме ти списък с идеи, които ще ти помогнат да планираш реновацията на своята всекидневна.

Проектирай всекидневната на мечтите си

Ако си като болшинството хора, би искал всекидневната ти да е светла и открита, както и да е удобно място за срещи. Но как трябва да изглежда тя? Как да се създаде оптимална среда за съвместно изкарване на времето? А какъв да е бюджетът за ремонт? Проектирай всекидневната на мечтите си с тези идеи:

Какви са желанията и нуждите ти?

Преди да започнеш ремонта на всекидневната, направи списък на желанията и нуждите си. Можеш да използваш настоящата си всекидневна като отправна точка: какво ти харесва в нея, какво искаш да промениш и какво може да се запази?

Всекидневната трябва да е съобразена с начина ти на живот. Когато съставяш списък с приоритетите си, не забравяй да планираш подовата настилка, осветлението, мебелите и аудио и визуалната техника.

Избери стил на интериорния дизайн

Интериорният дизайн има силата да направи пространството по-привлекателно и да го подобри, като го направи по-подходящо за неговите цели. Когато едно помещение е добре проектирано, то не просто изглежда добре, а гарантира, че всичко в него изпълнява определена функция.

Може да помислиш за преустройство на всекидневната в определен стил. Подчертай пространството с елегантен минималистичен стил, придай му модерно усещане с ясни линии и семпла цветова палитра или заложи на по-класическо изразяване с дълбочина, наслояване и размерност. Стилът на интериорния дизайн е идеалният начин да покажеш своята индивидуалност и чудесна отправна точка за избора на мебели и цветове.

Обмисли плана си за реновация... и бюджета

Независимо дали ремонтираш всекидневната или друга стая в дома си, винаги съставяй план и бюджет.

Ако извършваш ремонта сам, предвиди си повече време за всяка стъпка и помисли за наемане на професионалисти за техническите дейности, например електричеството. Ако наемеш изпълнител, не предполагай, че сте на една и съща вълна; изложи подробно всяка част от плана, след което проверявай дали сте съгласни с изпълнението на задачата.

Изготвянето на план в началото на процеса ще бъде от голяма полза за бюджета и за изпълнителя.

Виж дневната си в съвсем нова естествена светлина

Нищо не прави стаята по-приветлива от дневната светлина. Вкарването на повече естествена светлина във всекидневната ще увеличи максимално пространството и ще го направи по-голямо. Добавянето на покривни прозорци към плана за ремонт на всекидневната е решение, за което няма да съжаляваш!

Създаване на нова фокусна точка с естествена светлина

Фокусната точка в интериорния дизайн ще привлече погледа и ще придаде естетическа стойност на всекидневната. Всичко, което трябва да направиш, е да погледнеш нагоре! Над себе си ще откриеш стена с неизползван потенциал: твоят таван! Създай фокусна точка, като се възползваш от тази често забравяна "пета стена". Монтирай красиви дървени греди, боядисай тавана в изразителен цвят или добави покривни прозорци, за да създадеш различен вид фокусна точка в интериорния си дизайн.

Преобрази пространството с дневна светлина и красива гледка към небето, като поставиш покривни прозорци. Естествената светлина ще подчертае истинските цветове на стените и мебелите и ще оживи пространството, когато слънцето променя позицията си през деня.

3 причини да се влюбиш в покривните прозорци във всекидневната

Естествената светлина укрепва здравето и благосъстоянието ни. Нейната възстановителна и трансформираща сила озарява живота ни. Ето още 3 причини да заобичаш покривните прозорци във всекидневната:

  • Функционалност: Покривните прозорци се поставят на покрива, което позволява да се заиграем с интериора, без да се блокира естествената светлина.

  • По-ниски сметки за електричество: Дневната светлина осветява стаята с безплатна енергия, като ти спестява пари от сметката за електричество.

  • Контрол на светлината: Светло или тъмно? Имаш пълен контрол над светлината на твоя покривен прозорец VELUX, когато е съчетан с щора VELUX.

Преди да започнеш ремонта на всекидневната, направи списък на желанията и нуждите си. Използвай настоящата си дневна като отправна точка: какво харесваш в нея, какво искаш да запазиш и какво да промениш?

Свързани статии

Защо VELUX?

Трансформираме пространства

Нашите решения за дневна светлина помагат да се сдобиеш с допълнително жизнено пространство под покрива и придават несравнима стойност на дома ти, на благосъстоянието и начина, по който възприемаш пространството.

Увеличаване на стойността на дома

Можеш да бъдеш сигурен, че инвестицията ти в продуктови решения VELUX ще увеличи стойността на имота ти и ще се възвърне многократно.

Спокойствие в твоя дом

С нашата широка гама от вътрешни и външни щори и сенници, резервни части и ремонтни комплекти ние гарантираме, че ще получиш най-доброто възможно изживяване.

Тук сме, за да ти съдействаме

Нашият екип е посветен на пълното ти удовлетворение – от момента, в който се свържеш с нас, през консултирането до окончателния монтаж.

Безкомпромисно качество

Твоите нужди са нашият компас. От 1941 г. насам непрекъснато разработваме и усъвършенстваме нашите продукти и ги създаваме, за да са трайни.

Отговорен избор

Можеш да подобриш качеството на живота си с устойчиви решения, които са полезни за теб и за планетата.