Преобрази кухнята си с тези съвети за кухненски дизайн

Търсиш съвети за дизайн на кухня? Направи кухнята си жизнено, функционално и красиво място, като следваш тези съвети.

Най-добрите съвети за дизайн на кухнята, за да я превърнеш в сърцето на дома си

Казват, че кухнята е сърцето на дома. В кухнята се случва всичко – от бързата закуска до дългите разговори по време на семейните вечери. Много от нас прекарват безброй часове в кухнята, затова е важно да я превърнем в място, което доставя удоволствие. Добре обмисленият дизайн може да помогне за постигнето на това. Ето нашите съвети как да вземеш максимума от своята кухня:

Направи кухнята подходяща за събирания

Кухнята заема централно място в къщата. Често в нея се събират семейството и приятелите, преди да се сервира храната. Затова включването на кухненски остров в дизайна е чудесна идея. Кухненският остров предоставя допълнително пространство за готвене, работа, хранене и събиране. Обзаведи острова си с удобни столове за хранене или бар столове, за да насърчиш хората да се задържат около него и да увеличиш времето, прекарано заедно.

Интелигентните уреди улесняват живота

Смарт хладилници с вградени табла за бележки и функции за изготвяне на списъци за пазаруване, фурни, които предварително загряват храната, и кухненски уреди, които стерилизират приборите – през последните години на пазара се появиха много интелигентни решения. Улесни ежедневието си, като включиш смарт уреди в дизайна на кухнята си.

Създай модерна атмосфера от висок клас с естествена светлина

Създай модерна кухня, като позволиш на вътрешното и външното пространство да се обединят. Решение с покривен прозорец пренася вътре усещането да си навън, създавайки релаксираща и приветлива атмосфера.

Създай любимо място

Направи кухнята си любимо място, което ще обичаш години наред. Като включиш устойчиви решения, цветове, естествена светлина и вентилация в дизайна на кухнята, тя бързо ще се превърне в любимата стая.

Бъди устойчив – улесни рециклирането

Устойчивостта трябва да бъде наша втора природа. Ето защо сортирането на отпадъците трябва да бъде възможно най-опростено. Планирай пространство за отпадъците: оборудвай шкаф с отделни кофи за стъкло, пластмаса и метал и осигури допълнително място за стари вестници и различни опаковки, които трябва да бъдат рециклирани.

Позволи на кухнята да диша

Включените фурни, котлони и електрически уреди могат бързо да затоплят кухнята. Добавянето на покривни прозорци като част от дизайна на кухнята е естествен начин за намаляване на температурата. С покривните прозорци можеш да проветриш помещението само за няколко минути след готвене или събирания.

Накарай цветовете да изпъкнат

Подбери цветове, които те правят щастлив. Меките нюанси на кухненските шкафове могат визуално да разширят малкото пространство, а тъмните цветове са чудесни за създаване на атмосфера и индивидуалност. Увери се, че в дизайна на кухнята е включена много естествена светлина, независимо от избраните цветове. С естествена светлина в кухнята пространството ще изглежда по-голямо и цветовете в кухнята ще изпъкнат!

Много от нас прекарват безброй часове в кухнята, затова е важно да я превърнем в място, което доставя удоволствие. Добре обмисленият дизайн може да помогне да постигането на това.

Свързани статии

Защо VELUX?

Трансформираме пространства

Нашите решения за дневна светлина помагат да се сдобиеш с допълнително жизнено пространство под покрива и придават несравнима стойност на дома ти, на благосъстоянието и начина, по който възприемаш пространството.

Увеличаване на стойността на дома

Можеш да бъдеш сигурен, че инвестицията ти в продуктови решения VELUX ще увеличи стойността на имота ти и ще се възвърне многократно.

Спокойствие в твоя дом

С нашата широка гама от вътрешни и външни щори и сенници, резервни части и ремонтни комплекти ние гарантираме, че ще получиш най-доброто възможно изживяване.

Тук сме, за да ти съдействаме

Нашият екип е посветен на пълното ти удовлетворение – от момента, в който се свържеш с нас, през консултирането до окончателния монтаж.

Безкомпромисно качество

Твоите нужди са нашият компас. От 1941 г. насам непрекъснато разработваме и усъвършенстваме нашите продукти и ги създаваме, за да са трайни.

Отговорен избор

Можеш да подобриш качеството на живота си с устойчиви решения, които са полезни за теб и за планетата.