Използвай естествена дневна светлина, за да осветиш дома си

Естествената слънчева светлина е един от ежедневните ресурси, които наистина могат да допринесат за положителна промяна в дома. Наличието на повече естествена дневна светлина в дома ти носи много психически и физически ползи.

Създай атмосфера с естествена светлина

Естествената светлина е цялата налична светлина от естествени източници, като слънцето или луната. Като използваш и включиш естествената светлина в дома си като основен източник, можеш да създадеш красива и топла атмосфера, която ще накара всички да се чувстват добре.

Открий магията на покривните прозорци

Слънцето се движи по небето през деня. Това означава, че фасадните прозорци могат да ограничат количеството естествена светлина. Покривният прозорец е един от най-ефективните начини за осигуряване на повече дневна светлина. Дневната светлина отгоре може да проникне в къщата, а всеки ден е различен в зависимост от времето.

Вдъхни нов живот на малките помещения

Малките стаи винаги са предизвикателство за освежаване. Подовата лампа може да заеме прекалено много място, а лампата на тавана може да не е достатъчна. Покривният прозорец може да бъде значителен източник на светлина, тъй като отваря по-голяма площ за улавяне на естествена светлина.

Предвиди достатъчно дневна светлина

Ако се залавяш с проект за ремонт на дома, увери се, че го правиш правилно – никой никога не е съжалявал, че е имал "твърде много" естествена светлина! Като правило, остъкляването трябва да е поне 20% от площта на ремонтираното помещение. Не забравяй да предвидиш и достатъчно покривни прозорци, за да осигуриш добро и равномерно разпределение на светлината в помещението. Не забравяй – можеш лесно да контролираш тази дневна светлина, когато това е необходимо, с помощта на широка гама от щори и сенници.

Преобрази ежедневието си на закрито

Искаш да освежиш дома си? С увеличаването на хибридния начин на работа прекарваме повече време у дома от всякога. Затова е важно да имаме чудесна жилищна среда. Един от начините, по които можеш да преобразиш ежедневието си вътре, е като използваш ефективно покривните прозорци. Покривните прозорци внасят повече естествена светлина в дома.

Възползвай се от предимствата на светлината отгоре

Естествената светлина допринася за рестартиране на отделянето на хормона мелатонин в организма. Мелатонинът е хормонът, който ни кара да се уморяваме, така че включването на повече естествена дневна светлина в дома помага да имаме енергия през деня и да спим по-добре през нощта.

Създай хармония със заобикалящия свят

Покривните прозорци свързват дома с околната среда и внасят свеж въздух. Ако добавиш към декорацията си няколко големи растения, ще се създаде усещане за хармония, което ще е от полза за ума, тялото и душата.

Подчертай светлината чрез своята декорация

Увери се, че интериорът и декорацията са подходящи за стая, изпълнена със светлина. Боядисай стените на спалнята в успокояващо зелено и синьо и наблюдавай как сутрешната светлина навлиза, за да те събуди нежно. Заложи на по-ярки цветове в общото жилищно пространство, за да се създаде оживена и светла семейна стая, и виж как приветливият интериор кара всички да искат да прекарват повече време заедно. Не забравяй да разположиш растенията си така, че да получават необходимата им дневна светлина през целия ден!

Като използваш и включиш естествената светлина в дома си като основен източник, можеш да създадеш красива и топла атмосфера, която ще накара всички да се чувстват добре.

Свързани статии

Защо VELUX?

Трансформираме пространства

Нашите решения за дневна светлина помагат да се сдобиеш с допълнително жизнено пространство под покрива и придават несравнима стойност на дома ти, на благосъстоянието и начина, по който възприемаш пространството.

Увеличаване на стойността на дома

Можеш да бъдеш сигурен, че инвестицията ти в продуктови решения VELUX ще увеличи стойността на имота ти и ще се възвърне многократно.

Спокойствие в твоя дом

С нашата широка гама от вътрешни и външни щори и сенници, резервни части и ремонтни комплекти ние гарантираме, че ще получиш най-доброто възможно изживяване.

Тук сме, за да ти съдействаме

Нашият екип е посветен на пълното ти удовлетворение – от момента, в който се свържеш с нас, през консултирането до окончателния монтаж.

Безкомпромисно качество

Твоите нужди са нашият компас. От 1941 г. насам непрекъснато разработваме и усъвършенстваме нашите продукти и ги създаваме, за да са трайни.

Отговорен избор

Можеш да подобриш качеството на живота си с устойчиви решения, които са полезни за теб и за планетата.