Кухнята е сърцето на дома

Правиш ремонт на кухнята и се колебаеш как да го планираш? Кухнята е мястото, където се случва животът. Тя е сърцето на дома, мястото, където семейството се събира след дълъг ден, и където приятелите се срещат. Когато правиш ремонт на кухнята е необходим добър план, за да дадеш на пространството тласъка, който заслужава. Имаш нужда от помощ, за да разбереш откъде да започнеш? Не се притеснявай, ние сме се погрижили.

Дай добър старт на проекта си за обновяване на кухнята

За да започнеш правилно реновацията на кухнята, трябва да знаеш етапите. Все пак, преди да започнеш планираш процеса, дай си малко време за развихряне на въображението.

Дай си време да потърсиш вдъхновение в Pinterest и Instagram, да почерпиш идеи от кухните на приятелите си и да си направиш визулни табла и списъци с желания. Съвсем скоро ще дойде време да подредиш идеите си и да приоритизираш желанията си като "задължителни" и "добре е да ги има" елементи. След това ще трябва да обмислиш бюджета.

Обмисли бюджета си и определи приоритети

Избегни разочарование от реновацията на кухнята, като оцениш желанията и нуждите си, а след това определиш какво можеш да си позволиш. Ако отделиш време и обмислиш бюджета и съответно подредиш желанията си по важност, по-късно ще си благодариш. И това ни води до следващата точка.

Планирай бюджета разумно

Планирай подробно бюджета си, за да избегнеш неприятни изненади и да спазиш графика. Несъмнено знаеш поговорката "времето е пари". Това важи и за ремонта на кухнята. Забавянето може да доведе до рязко увеличаване на разходите за подобен проект.

При планирането на бюджета отрази възможно най-много разходи, за да е сигурно, че парите няма да свършат преди завършването на проекта. Ако се довериш на изпълнители, внимателно планирайте проекта заедно и определете конкретен график. Това ще ти помогне да избегнеш надвишаване на бюджета и да държиш изпълнителите отговорни за навременното изпълнение на тяхната част от проекта.

Създай график за реновирането на кухнята и се придържай към него

Големи проекти като реновация на кухнята изискват график, за да не се проточат безкрайно. Помисли за разделяне на проекта на етапи, след което направи таблица на компютъра си. Сподели я с изпълнителя, за да съгласувате очакванията си. Нека и той да направи своята преценка и да направи съответните корекции.

Планирай къртенето и преустройството

Не забравяй да планираш къртенето при ремонт на кухнята. Преустройството е голямо начинание, което изисква много планиране – от това кой трябва да го извърши до изхвърлянето на отпадъците.

Следващата стъпка е да започне преустройството на кухнята. Ако всичко е премахнато, то процесът включва монтиране на врати и прозорци. Той ще включва и специфични работи зад стените, под пода и над тавана: водопровод, електричество, отопление, вентилация и изолация. След това идва ред на довършването на стените, подовите настилки, както и боядисване, монтиране на шкафове и други приспособления и добавяне на нови уреди. Накрая са детайлите и довършителните работи.

Идеи за обновяване на кухнята – проектирай кухнята си с естествена дневна светлина

Когато планираш реновация на кухнята си, погледни нагоре – точно така, погледни нагоре. Една от най-въздействащите идеи за обновяване на кухнята започва с покривни прозорци и завършва с кухня, изпълнена с дневна светлина!

Обикновено се оглеждаме в стаята, когато мислим как да подобрим кухнята си. Виждаме всички остарели уреди, плотове, които не си подхождат, и липсата на място за шкафове и плотове. Често забравяме да планираме повече дневна светлина. Ние сме тук, за да ти покажем тази възможност!

Виж обновената си кухнята по съвсем нов начин с естествена светлина

С покривни прозорци можеш да отвориш кухнята си по начин, който нито лампи, нито цялата боя на света биха могли да направят. Вкарването на естествена светлина в кухнята щедаде заслужения заряд.

Покривните прозорци ще изпълнят кухнята ти с естествена светлина, която ще увеличи максимално пространството и ще му придаде светъл и модерен вид. Добавената дневна светлина ще те накара да видиш дома си по съвсем нов начин и веднага ще го направи по-приветлив.

3 причини да се влюбиш в покривните прозорци в кухнята

Ето три причини да обмислиш включването на покривни прозорци в проекта си за обновяване на кухнята.

  1. Пестят място: Когато се монтират покривни прозорци в кухнята, може да се освободи място за шкафове, където обикновено се поставят вертикални прозорци.

  2. Вентилация: В кухните се появяват миризми, влажност и фини частици. Соларните и електрически покривните прозорци VELUX са идеални за проветряване на кухнята и бързо премахване на миризмите и дима при готвене.

  3. По-добро осветление: Естествената светлина влияе положително върху здравето, благосъстоянието и продуктивността ни. Дневната светлина ще направи времето в кухнята още по-приятно.

Кухнята е сърцето на дома, тя заслужава всички възможни подобрения, включително покривни прозорци.

Свързани статии

Защо VELUX?

Трансформираме пространства

Нашите решения за дневна светлина помагат да се сдобиеш с допълнително жизнено пространство под покрива и придават несравнима стойност на дома ти, на благосъстоянието и начина, по който възприемаш пространството.

Увеличаване на стойността на дома

Можеш да бъдеш сигурен, че инвестицията ти в продуктови решения VELUX ще увеличи стойността на имота ти и ще се възвърне многократно.

Спокойствие в твоя дом

С нашата широка гама от вътрешни и външни щори и сенници, резервни части и ремонтни комплекти ние гарантираме, че ще получиш най-доброто възможно изживяване.

Тук сме, за да ти съдействаме

Нашият екип е посветен на пълното ти удовлетворение – от момента, в който се свържеш с нас, през консултирането до окончателния монтаж.

Безкомпромисно качество

Твоите нужди са нашият компас. От 1941 г. насам непрекъснато разработваме и усъвършенстваме нашите продукти и ги създаваме, за да са трайни.

Отговорен избор

Можеш да подобриш качеството на живота си с устойчиви решения, които са полезни за теб и за планетата.