{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}

Да имаш изпълнен със слънце, удобен апартамент в центъра на града, но все пак да си свързан с природата, е възможност, която човек не може да пропусне. Така се почувстваха собствениците на този имот във Вроцлав, Полша, когато за пръв път се сблъскаха с идеята да направят апартаменти в подпокривното пространство на голяма сграда.
Да живееш на последния етаж има много предимства, включително по-малко замърсяване на въздуха и шум. Въпреки това, доста често си има цена. Когато таванското помещение на тази сграда беше превърнато в апартаменти, архитектът искаше да създаде такова пространство, в което споменатите предимства са налице, а има и още.

Прозорците VELUX са лесни за комбиниране, което дава на архитектите много възможности за създаване на по-голяма светла площ, идеално пасваща на помещението. Връзката с околната среда е постигната чрез тераси, което те кара да се чувстваш сякаш стоиш на върха на света.

Прозорците на покривната тераса VELUX дават достъп до външни балкони, когато са отворени, и много дневна светлина, когато са затворени.

За красива панорамна гледка или по-естествена вентилация, горната част на прозореца на покривната тераса се отваря нагоре. А за излизане навън, горната и долната част трябва да се отворят последователно, за да се образува врата.

Архитектът

Таванските апартаменти често изглеждат схлупени и някак изолирани, поради което хората не се чувстват толкова комфортно в тях. Като хора ние просто сме устроени да гледаме по-далеч, да имаме връзка със заобикалящата ни среда. Ето защо вградихме комбинирани покривни прозорци VELUX, тъй като те предлагат по-широк изглед и се монтират по-ниско в ската, така че осигуряват изглед навън, дори когато сте седнали.

„Това е просто нещо толкова специално“ – казва собственикът на един от апартаментите. „Живеем в горната част на сградата, но благодарение на огромните прозорци изобщо не се чувстваме като в таванско помещение. Имаме красива гледка, така че никога не изпитвам клаустрофобия. Много тавански апартаменти могат да създадат усещане като в кутия с малко светлина, влизаща отгоре, но тук се чувствате сякаш просто сте близо до небето. Гледката, облаците и слънцето, което огрява стаите под различни ъгли в различни часове – това те кара да се чувстваш свързан с външния свят и природата.“

В целия комплекс са използвани повече от 500 прозореца VELUX, за да се постигне тази просторна, слънчева атмосфера, на която собствениците на апартамента могат да се наслаждават всеки ден.

„Да излезеш на терасата и да си над града сутрин с чаша кафе или да гледаш появяването на уличните лампи вечер от дивана ти – това далеч не е компромис с живота в таванско помещение; усещането е по-скоро така, сякаш живееш най-добрия си живот на място с уникални възможности.“

Препоръчани VELUX продукти
Система за покривни тераси VELUX (GEL)
Към продукта
VELUX покривен прозорец (GPL)
Към продукта

Меки ролетни щори (SSS)
Към продукта