{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Едно наистина специално място

Тази лятна вила в Роснес, Дания е част от невероятно живописния крайбрежен пейзаж на Западна Зеландия и е изпълнена със защитени солени блата, редки растения, животни и залез, който човек никога не се уморява да гледа. Поне на Патрик и Стин Блок не им омръзва – тъй като това грандиозно местоположение е основната причина те толкова много обичат своето убежище.

Прозорци към небето

Огромните прозорци, които се простират от пода до тавана, също пропускат много дневна светлина в жилищното пространство на семейството – но какво да кажем за частите на къщата със северно изложение? Тук се намесват прозорците за плосък покрив VELUX. Те бяха внимателно поставени така че да функционират като светлинни шахти в северната и вътрешната част на къщата и са абсолютно решаващи за начина, по който семейството възприема дневната светлина.

„Очевидно частите на къщата, които гледат на север, и по-тъмните части на стаите също се нуждаят от дневна светлина и тя идва от тавана“, казва Патрик. „Беше голямо събитие, когато монтираха прозорците за плосък покрив VELUX. Можеше да видите въздействието им в момента, щом изрязаха отвора за прозореца за плосък покрив в хола. Бях толкова развълнуван, че отидох и го заснех, защото беше толкова приятно да видя спускането на този конус от дневна светлина."

Семейството

„Избрахме VELUX ACTIVE за нашите нови покривни прозорци и сега сме доволни от това. Никога не се притесняваме, че ще забравим да ги затворим, когато тръгваме, защото те го правят сами, точно както проветряват стаите, когато стане горещо през лятото. Лесно е да циркулираме хладния въздух, а в дните, когато е твърде ветровито, за да отваряме вратите на вътрешния двор, отваряме прозорците за плосък покрив VELUX."

В хармония с пейзажа

Прозорецът за плосък покрив VELUX на това място означава, че семейството няма лампа над масата за хранене. Вместо това светлината влиза надолу от прозореца, който улавя дневната светлина от изгрев до залез.

Интериорът на вилата отговаря на желанието на Патрик и Стайн да се слеят с природата. Всички стени са облицовани с брезов фурнир, който пренася бледите цветове на бреговата ивица на крайбрежния пейзаж вътре, а интериорът е семпъл, хармоничен и привлекателен – голяма част от него са лично направени от Патрик. Но истинските звезди са небето, морето и наистина специалната светлина тук на Роснес.

„Виждаме отражението в морето през цялата година и наистина е различно да усещаш морето през прозорците. Можем да лежим в леглото и да слушаме вълните през отворените прозорци за плосък покрив VELUX и светлината е невероятна.“

Семейството казва, че най-големите предимства на прозорците за плосък покрив VELUX са идеалният вътрешен климат, близостта до природата и архитектурата в крак с пейзажа.

Интелигентни решения за специални предизвикателства

„Възможността да чуваме и виждаме морето и природата около нас през прозорците за плосък покрив VELUX ни даде специална връзка с околната среда. Също така е невероятно колко много светлина пропускат през целия ден“ – добавят те. И въпреки че теренът беше труден за строеж, те бяха решили, че не искат никакви вертикални прозорци, обърнати на север. „Решенията на VELUX ни помогнаха да успеем с проекта.“

Препоръчани VELUX продукти
VELUX прозорец с огънато стъкло
Към продукта
VELUX прозорец с плоско стъкло
Към продукта
Затъмнителна щора (DSU)
Към продукта