{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Снимки: Дано Веселски
Скандинавски дом в Словакия

Семпла, модерна къща с изчистени линии, заобиколена от природата: това са мечтите на скандинавския дизайн. Но как става това в планините Яворники? Словашка двойка, живееща в Холандия, реши да създаде мечтаната ваканционна къща за своето голямо семейство и приятели, като се стреми да изгради ефирния и елегантен скандинавски стил, но зачитайки местните традиции и помнейки своите корени. Резултатът: живописен вканционен дом, който изглежда сякаш това късче от севера винаги е принадлежало на долината, и привлекателно място за близките на семейството, където да се съберат и да се отпуснат, усещайки, че това модерно и освежаващо място ще принадлежи на семейството поколения наред.

Любов от пръв поглед

Целта на двойката беше да имат къща в скандинавски стил със словашки технически стандарти и да поддържат добри отношения със съседите по време и след строителството. Това, както и мястото със стръмен наклон с височина над 3 метра означаваше, че дизайнът определено ще е предизвикателство, но двойката се влюби в идеята и реши да купи земята веднага след първата скица на къщата. „Влюбихме се в мястото от пръв поглед, просто не бяхме сигурни дали е подходящо за строителство“ – споделят собствениците. „Но в момента, в който видяхме плановете, знаехме, че всичко, което смятахме за предизвикателство, може да бъде превърнато във възможност да създадем уникална и вълнуваща сграда и все пак да запазим всички неща, които искаме да имаме.“

Снимки: Дано Веселски

Добре изработените детайли, естествените материали и чистите линии гарантират, че къщата ще се впише в долината и въпреки това ще се откроява.

Снимки: Дано Веселски
Намиране на перфектните забележителности

Големите прозорци са не само основни елементи на скандинавската архитектура, но и гарантират, че къщата е изпълнена със светлина и създават ефирна и успокояваща атмосфера, като същевременно свързват вътрешността и външната среда. Сградата е проектирана с тази идея, затова прозорците са обърнати към най-зашеметяващите забележителности, предлагайки живописна гледка от всяка част на къщата. Това също даде възможност да се добавят някои прекрасни, дръзки детайли към стаята: един от трите покривни прозореца VELUX в спалнята на родителите гледа към ски пистата, придавайки романтична и уникална черта на мястото. Гледката към пързалящите се хора предизвиква усмивка на лицето им дори в тази част от дома.

Снимки: Дано Веселски
Спокойна връзка с природата

Отвън къщата е в хармония с природата, тъй като тухлените стени са покрити с необработено дърво. Идеята на дизайна беше дървото да се остави да старее с времето, така че сградата да се променя непрекъснато, да старее и да се развива, точно като самата природа. Това помага на модерната сграда да изглежда така, сякаш принадлежи и е част от заобикалящата я среда. Вътре дизайнът съответства на външния с помощта на бели цветове, естествени материали и подова настилка от дъбово дърво, в крак с атмосферата на природата. Домът на Папрандо сега е короната на долината и няма съмнение, че принадлежи там.

Препоръчани VELUX продукти
Покривен прозорец VELUX GGL
Към продукта
VELUX Solar roller shutter SSL
VELUX Външни алуминиеви ролетни щори SSL
Към продукта
Затъмнителнa ролетнa щорa DKL
Към продукта
Намерете най-доброто решение VELUX за вас