{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Снимки: Дано Веселски
Скандинавски дом в Словакия

Семпла, модерна къща с изчистени линии, заобиколена от природата: това са мечтите на скандинавския дизайн. Но как става това в планините Яворники? Словашка двойка, живееща в Холандия, реши да създаде мечтаната ваканционна къща за своето голямо семейство и приятели, като се стреми да изгради ефирния и елегантен скандинавски стил, но зачитайки местните традиции и помнейки своите корени. Резултатът: живописен вканционен дом, който изглежда сякаш това късче от севера винаги е принадлежало на долината, и привлекателно място за близките на семейството, където да се съберат и да се отпуснат, усещайки, че това модерно и освежаващо място ще принадлежи на семейството поколения наред.

Любов от пръв поглед

Целта на двойката беше да имат къща в скандинавски стил със словашки технически стандарти и да поддържат добри отношения със съседите по време и след строителството. Това, както и мястото със стръмен наклон с височина над 3 метра означаваше, че дизайнът определено ще е предизвикателство, но двойката се влюби в идеята и реши да купи земята веднага след първата скица на къщата. „Влюбихме се в мястото от пръв поглед, просто не бяхме сигурни дали е подходящо за строителство“ – споделят собствениците. „Но в момента, в който видяхме плановете, знаехме, че всичко, което смятахме за предизвикателство, може да бъде превърнато във възможност да създадем уникална и вълнуваща сграда и все пак да запазим всички неща, които искаме да имаме.“

Снимки: Дано Веселски

Добре изработените детайли, естествените материали и чистите линии гарантират, че къщата ще се впише в долината и въпреки това ще се откроява.

Снимки: Дано Веселски
Намиране на перфектните забележителности

Големите прозорци са не само основни елементи на скандинавската архитектура, но и гарантират, че къщата е изпълнена със светлина и създават ефирна и успокояваща атмосфера, като същевременно свързват вътрешността и външната среда. Сградата е проектирана с тази идея, затова прозорците са обърнати към най-зашеметяващите забележителности, предлагайки живописна гледка от всяка част на къщата. Това също даде възможност да се добавят някои прекрасни, дръзки детайли към стаята: един от трите покривни прозореца VELUX в спалнята на родителите гледа към ски пистата, придавайки романтична и уникална черта на мястото. Гледката към пързалящите се хора предизвиква усмивка на лицето им дори в тази част от дома.

Снимки: Дано Веселски
Спокойна връзка с природата

Отвън къщата е в хармония с природата, тъй като тухлените стени са покрити с необработено дърво. Идеята на дизайна беше дървото да се остави да старее с времето, така че сградата да се променя непрекъснато, да старее и да се развива, точно като самата природа. Това помага на модерната сграда да изглежда така, сякаш принадлежи и е част от заобикалящата я среда. Вътре дизайнът съответства на външния с помощта на бели цветове, естествени материали и подова настилка от дъбово дърво, в крак с атмосферата на природата. Домът на Папрандо сега е короната на долината и няма съмнение, че принадлежи там.

Препоръчани VELUX продукти
VELUX roof window - VFE
VELUX вертикален елемент (VFE)
Към продукта
Затъмнителнa ролетнa щорa (DKL)
Към продукта

Меки ролетни щори (SSS)
Към продукта