{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Снимки: Робърт Хмелецки
Насладете се на гледката на облаците от вашия дом

Представете си, че лежите в поле с цветя, гледате облаците или просто затваряте очи и все още се чувствате така, сякаш слънцето се движи по небето. Не е ли това лек за целия стрес и безпокойство, които изпълват нашето съвремие? Сега си представете, че имате същата връзка с природата в собствения си дом! Това беше мечтата зад създаването на този дом в Полша, осъществена чрез много умен дизайн и много внимателно планиране. Тази просторна къща-близнак с използваемо таванско помещение е по индивидуален архитектурен проект, отличаващ се с уникалната си функционалност, съчетаваща традиционната форма с модерни акценти. Домът се възползва от пейзажа и ориентацията на стаите, така че слънцето се движи през сградата през деня, гарантирайки, че домът се къпе в светлина постоянно.
Прозорците във всеки интериор, включително мястото над стълбите, подобряват здравето и благосъстоянието на собствениците, а модерната соларна инсталация поддържа сметките за електричество изненадващо ниски.

Свързаност с природата през прозорците

В таванското помещение, където са разположени спалните, е използвана интересна комбинация от покривни прозорци и вертикални елементи VELUX. Комбинацията от вертикални и скосени дървени покривни прозорци спомага за разширяване на изгледа и увеличаване на дневна светлина. Те се вписват идеално в модерното, изчистено скандинавско настроение и придават невероятна гледка, дори когато някой лежи в леглото. Това допринася към цялостния дизайн и внася чувство за връзка с природата в това тихо място на дома, осигурявайки спокойна и релаксираща атмосфера.

Снимки: Робърт Хмелецки

„Малките тавански стаи изглеждат много по-големи благодарение на прозорците, а зеленината повдига настроението в стаята.“

Снимки: Робърт Хмелецки
Не само добре осветен, но здрав и рентабилен дом

Освен прекрасните спални, огромната и добре осветена баня е една от най-зашеметяващите части на дома. Разбира се, не само естетиката, но и рентабилността и здравословните съображения също бяха взети под внимание при проектирането ѝ: всички знаем колко вредно за здравето може да бъде едно място, което е твърде влажно и мухлясало, и тъй като къщата е проектирана за дългосрочно ползване, в нея са включени само решения, които ще устоят на времето. Ето защо в тези помещения бяха монтирани прозорци VELUX, изработени от дърво и покрити с водоустойчив полиуретан: касата и крилото са монолитни, без фуги, през които да прониква вода или водна пара.

Снимки: Робърт Хмелецки
Радостни и енергични сутрини

Покривните прозорци VELUX в банята изпълняват множество функции: подпомагат проветряването на пространството и предотвратяват появата на мухъл. И разбира се, с естествена светлина приготвянето на перфектния грим или бръснене също е много по-лесно. Но това, на което собствениците на жилища се радват най-много, е, че началото на сутринта им е по-енергично и по-радостно, след като влязат под душа в тази ярка и светла баня. „Все едно се къпеш в слънчева светлина!“, казва един от собствениците на къщата. „Просто не можеш да излезеш от сутрешния душ без усмивка на лицето си и, честно казано, не е ли това правилният начин да започнеш деня си?“

Препоръчани VELUX продукти
VELUX Покривни прозорци (GZL)
Към продукта
VELUX roof window - VFE
VELUX вертикален елемент VFE
Към продукта
Затъмнителнa ролетнa щорa DKL
Към продукта
Намерете най-доброто решение VELUX за вас