{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Подчертаване на връзката между вътрешното и външното

В днешно време прекарваме по-голямата част от времето си на закрито, но човешкото тяло и ум не са предназначени да бъдат отдалечени от чист въздух, слънчева светлина и гледка към природата. Затова се чувстваме най-спокойни, най-здрави и най-концентрирани, когато сме свързани със заобикалящата ни среда. В този дом силната връзка между вътрешността и външната среда, която носи непрекъснати вариации в светлината, е подобрена чрез добавянето на големи вертикални прозорци, комбинирани с покривни прозорци. Резултатът е оптимално разпределение на светлината във всички зони, което създава усещане за домашен уют в цялата къща.

Горната светлина се слива с вертикалните прозорци, внасяйки динамика в интериора. Светлината отгоре позволява по-тясна връзка с външната среда и подобрява усещането за потока на времето и отминаващите сезони, нещо, което може да ви свърже с природата, дори ако живеете на оживена улица в града.

Основни предимства от закупуването на покривни прозорци VELUX

  1. Контакт с околния свят: на горния етаж, дори в центъра на дома, има усещане за външна среда, благодарение на централно разположените горни прозорци, които създават по-просторна атмосфера.

  2. Светлина, която прониква: за собствениците на жилището беше важно светлината, преминаваща през прозореца за плосък покрив в центъра на дома, да осветява стълбището и да достига до приземния етаж.

  3. Динамично пространство: собствениците искаха да създадат пространство, в което интериорът се променя със светлината, в хода на деня и през различните сезони.

Марко Балдаса,

архитект

В този проект естествената светлина е решаващ елемент: тя създава връзка между жилищните пространства и ежедневието от една страна и обстановката, сезоните и вариациите в светлината от друга страна, създавайки динамика и непрекъсната промяна. Основните характеристики на проекта са прозорците и източниците на светлина на тавана и стената.

Този дом подобрява настроението със своята светлина от сутрин до здрач

За мен светлината е изключително важна от момента, в който се събудя сутрин: реших да построя къща с вертикални и покривни прозорци само за да усетя светлината в най-голяма степен. Искахме дървото да играе водеща роля, заедно със светлината: дървото ни дава топлина, докато светлината ни прави щастливи“, казват собствениците.

Красив диалог, осеян със светлина

Двуетажна самостоятелна къща със сутерен, големи прозорци на приземния етаж и високо разположени покривни прозорци на първия етаж, позволяващи светлината да проникне дълбоко в жилищните помещения. Светлината в този проект е свързана със заобикалящата среда и, променяйки се, влияе върху усещането да сме на закрито, което е добър отговор на нашата вътрешна нужда да сме в контакт с постоянно променящата се природа и да поддържаме циркадния си ритъм.

Препоръчани VELUX продукти
Прозорци за плосък покрив VELUX CVP
Kъм продукта
Anti heat blind for flat roof window
Сенник за прозорец за плосък покрив MSG
Kъм продукта
Flat roof windows
Прозорци за плосък покрив
Kъм продукта
Намерете най-доброто решение VELUX за вас