{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Снимки: Ярослав Хейзлар
Някои го предпочитат традиционно, а други – по нов начин.

Някои го предпочитат традиционно, а други – по нов начин. Но едно нещо е сигурно: всички те обичат светлото и уютно жилищно пространство. И когато традицията, модерните линии и слънцето се съчетаят, резултатът гарантирано няма да разочарова!
Точно извън спокойното малко градче Варнсдорф, в подножието на планината Шлукнов, едно семейство намери идеалното място, за да превърне своя мечтан дом в реалност. Кварталът е прекрасна смесица от стари и нови сгради, създаващи мозайка от различни стилове и структури, където до модерните къщи все още можете да намерите някои от местните традиционни къщи, наречени „podstávka“.

Използване на дневна светлина като строителен материал

От самото начало беше очевидно, че семейството, което се мести тук, иска стилна, модерна и по-скоро минималистична, елегантна сграда, като същевременно изпитваха голямо уважение към района, в който щяха да се преместят. Затова решиха да построят къща, която се вписва в местната традиция. Компактната къща с изчистени линии е елегантна с бялата си фасада, импрегнирани дъски и двускатен покрив без навеси, което ѝ придава минималистичен дизайн, подходящ за рустикална среда.
Височината на билото е 10 метра, така че вътрешността на сградата може да бъде разделена на два просторни етажа. Тъй като дневната светлина е един от най-важните строителни материали в този случай, визуалната връзка между приземния етаж и двете тавански помещения, както и желаните светлинни ефекти, се постигат чрез отваряне на част от таванната конструкция в двете галерии.

Снимки: Ярослав Хейзлар

Естествената светлина играе важна роля за подчертаването както на традиционните, така и на модерните характеристики на този интелигентно проектиран дом.

Снимки: Ярослав Хейзлар
Тясна връзка с природата у дома

Осветеността на двете тавански нива е постигната чрез множество покривни прозорци VELUX, които са вградени в покривната конструкция. Поставянето на покривните прозорци беше стратегическо: функцията и вътрешното оформление на стаите бяха внимателно обмислени, така че да водят до добре осветен и отворен интериор. Силната връзка с външната среда и природата придава на иначе модерната и минималистична сграда домашна и уютна успокояваща атмосфера, като съчетава най-доброто от двата свята.

Снимки: Ярослав Хейзлар
Близо до природата, но в същото време под контрол

При проектирането беше важно да се гарантира, че семейството се чувства възможно най-близо до природата. Особено в детската стая беше от решаващо значение навлизащата светлина и топлина да могат да се контролират по всяко време. Следователно комбинираните прозорци са оборудвани с външна топлозащита и щори.

Комфортното управление на прозорците и щорите улеснява проветряването, а с интелигентни приложения прозорците автоматично отчитат температурата и качеството на въздуха в дома и се отварят и затварят в зависимост от това, осигурявайки приятна и здравословна атмосфера в дома през цялото време.

Препоръчани VELUX продукти
Покривен прозорец VELUX GGL
Към продукта
VELUX Solar roller shutter SSL
VELUX Външни алуминиеви ролетни щори SSL
Към продукта
Затъмнителнa ролетнa щорa DKL
Към продукта
Намерете най-доброто решение VELUX за вас