{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Снимки: Vestal Living, s.r.o.
Най-важното и дори повече

Когато става въпрос за типови къщи, хората обикновено мислят за нещо, което е базирано на строителство със скучни, банални решения. Но Юрий Чернак и Мирослав Жилински твърдят, че проектират къщи, каквито биха проектирали за себе си, и техният проект на приземен етаж Motiv потвърждава това: 114 м2, дом с четири спални, изпълнен с дневна светлина, включва всичко, което съвременните семейства обикновено търсят, като същевременно предлага и някои уникални функции, правейки дома интелигентен, здравословен и всичко друго, но не и типичен.

Снимки: Vestal Living, s.r.o.

Зашеметяващо първо впечатление

Проектът е построен като мострена къща на модерния жилищен квартал Lastovicky в Nova Dedinka близо до Братислава, за да докаже, че интелигентните дизайнерски решения и известно архитектурно творчество могат да превърнат стандартната сграда в нещо вълнуващо и използваемо за всяко семейство. „Несъмнено полупрозрачният таван с покривни прозорци е първото нещо, което пленява всеки клиент, когато влезе. Това се потвърждава от изключителния интерес към този тип къщи в нашия квартал“, казва Петер Герек, управляващ директор на Vestal Living s.r.o., инсвеститор на проекта. Това показва, че архитектите не трябва да се придържат към стандартни – и понякога може би скучни – решения, когато строят за продажба. Някои готови идеи, които правят дома по-уникален, ще получат одобрението на всеки бъдещ наемател, ако внасят светлина, свеж въздух и правят дома по-просторен.

Черняк

Светлината е наш приоритет. Ние вярваме, че наличието на достатъчно светлина кара самата архитектура да се откроява. В същото време животът става по-приятен.

Снимки: Vestal Living, s.r.o.
Естетичен, но устойчив дом

За да се постигне това, беше необходимо фасадните прозорци в централното пространство да бъдат допълнени с квартет покривни прозорци VELUX, тъй като покривните прозорци внасят два пъти повече дневна светлина в интериора от фасадните прозорци. Освен това прозорците, поставени на тази височина, ще помогнат за по-бързото и ефективно проветряване на помещението. Екологични решения като това ще бъдат от решаващо значение в бъдещите строителни проекти, тъй като все повече хора търсят устойчиви домове, където дизайнът не служи само за естетически цели, но и за поддържане на дома енергийно ефективен и здрав. Този дом доказва, че екологичният подход и вълнуващите интериори си подхождат много добре.

Снимки: Vestal Living, s.r.o.
Приятен и здравословен вътрешен климат

Височината на тавана, достигаща до 4,5 метра, със сигурност допринася за този ефект, правейки добре осветеното пространство още по-отворено и ефирно. Електрически задвижваните покривни прозорци VELUX във всекидневната дават възможност на собственика лесно да се грижи за качеството на въздуха в дома, дори и при високите тавани. Това е особено полезно в пространства като кухнята, където естествената светлина прави приготвянето на храна, като белене и рязане, по-лесно и по-безопасно, а проветряването помага да се отървете от нежеланите миризми – така че да можете да изчакате гостите си за вечеря в свежа стая с прясна храна! Улесняването на вентилацията беше важно за дизайнерите, тъй като вътрешният климат играе решаваща роля за комфорта и здравето на обитателите. „Добавената стойност на мострената къща Motiv е системата VELUX ACTIVE. Тя се оценява не само от нашите клиенти, но и от нас. Ние прекарваме много време тук и благодарение на интелигентната опция за вентилация имаме постоянно чист въздух, приятен климат и по-здравословна работна среда“, казва Петер Герек. Соларните външни ролетни щори също играят ключова роля, за да направят дома по-здравословен и по-удобен за живеене: те могат да осигурят почти пълна тъмнина, когато жителите желаят това, и осигуряват надеждна защита срещу топлина през лятото: стаите с ролетни щори могат да бъдат по-хладни дори с 6 градуса, което означава по-малко използване на климатик! Външните ролетни щори също намаляват шума от дъждовните капки по прозорците, така че домът да е приятен и тих както през горещите, така и през дъждовните дни.

Препоръчани VELUX продукти
Покривни прозорци с електрическо управление (GGL)
Към продукта
Затъмнителнa ролетнa щорa (DKL)
Към продукта
VELUX Solar roller shutter SSL
VELUX Външни алуминиеви ролетни щори (SSL)
Към продукта