{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Снимки: Vestal Living, s.r.o.
Най-важното и дори повече

Когато става въпрос за типови къщи, хората обикновено мислят за нещо, което е базирано на строителство със скучни, банални решения. Но Юрий Чернак и Мирослав Жилински твърдят, че проектират къщи, каквито биха проектирали за себе си, и техният проект на приземен етаж Motiv потвърждава това: 114 м2, дом с четири спални, изпълнен с дневна светлина, включва всичко, което съвременните семейства обикновено търсят, като същевременно предлага и някои уникални функции, правейки дома интелигентен, здравословен и всичко друго, но не и типичен.

Снимки: Vestal Living, s.r.o.

Зашеметяващо първо впечатление

Проектът е построен като мострена къща на модерния жилищен квартал Lastovicky в Nova Dedinka близо до Братислава, за да докаже, че интелигентните дизайнерски решения и известно архитектурно творчество могат да превърнат стандартната сграда в нещо вълнуващо и използваемо за всяко семейство. „Несъмнено полупрозрачният таван с покривни прозорци е първото нещо, което пленява всеки клиент, когато влезе. Това се потвърждава от изключителния интерес към този тип къщи в нашия квартал“, казва Петер Герек, управляващ директор на Vestal Living s.r.o., инсвеститор на проекта. Това показва, че архитектите не трябва да се придържат към стандартни – и понякога може би скучни – решения, когато строят за продажба. Някои готови идеи, които правят дома по-уникален, ще получат одобрението на всеки бъдещ наемател, ако внасят светлина, свеж въздух и правят дома по-просторен.

Черняк

Светлината е наш приоритет. Ние вярваме, че наличието на достатъчно светлина кара самата архитектура да се откроява. В същото време животът става по-приятен.

Снимки: Vestal Living, s.r.o.
Естетичен, но устойчив дом

За да се постигне това, беше необходимо фасадните прозорци в централното пространство да бъдат допълнени с квартет покривни прозорци VELUX, тъй като покривните прозорци внасят два пъти повече дневна светлина в интериора от фасадните прозорци. Освен това прозорците, поставени на тази височина, ще помогнат за по-бързото и ефективно проветряване на помещението. Екологични решения като това ще бъдат от решаващо значение в бъдещите строителни проекти, тъй като все повече хора търсят устойчиви домове, където дизайнът не служи само за естетически цели, но и за поддържане на дома енергийно ефективен и здрав. Този дом доказва, че екологичният подход и вълнуващите интериори си подхождат много добре.

Снимки: Vestal Living, s.r.o.
Приятен и здравословен вътрешен климат

Височината на тавана, достигаща до 4,5 метра, със сигурност допринася за този ефект, правейки добре осветеното пространство още по-отворено и ефирно. Електрически задвижваните покривни прозорци VELUX във всекидневната дават възможност на собственика лесно да се грижи за качеството на въздуха в дома, дори и при високите тавани. Това е особено полезно в пространства като кухнята, където естествената светлина прави приготвянето на храна, като белене и рязане, по-лесно и по-безопасно, а проветряването помага да се отървете от нежеланите миризми – така че да можете да изчакате гостите си за вечеря в свежа стая с прясна храна! Улесняването на вентилацията беше важно за дизайнерите, тъй като вътрешният климат играе решаваща роля за комфорта и здравето на обитателите. „Добавената стойност на мострената къща Motiv е системата VELUX ACTIVE. Тя се оценява не само от нашите клиенти, но и от нас. Ние прекарваме много време тук и благодарение на интелигентната опция за вентилация имаме постоянно чист въздух, приятен климат и по-здравословна работна среда“, казва Петер Герек. Соларните външни ролетни щори също играят ключова роля, за да направят дома по-здравословен и по-удобен за живеене: те могат да осигурят почти пълна тъмнина, когато жителите желаят това, и осигуряват надеждна защита срещу топлина през лятото: стаите с ролетни щори могат да бъдат по-хладни дори с 6 градуса, което означава по-малко използване на климатик! Външните ролетни щори също намаляват шума от дъждовните капки по прозорците, така че домът да е приятен и тих както през горещите, така и през дъждовните дни.

Препоръчани VELUX продукти
Покривен прозорец VELUX GGL
Към продукта
VELUX Solar roller shutter SSL
VELUX Външни алуминиеви ролетни щори SSL
Към продукта
Затъмнителнa ролетнa щорa DKL
Към продукта
Намерете най-доброто решение VELUX за вас