{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Модерни връзки с миналото

Всички ние пазим сладки спомени от детския дом в сърцата си, така че е съвсем естествено тези млади родители да искат да създадат семейно гнездо, което да осигури също толкова сладки спомени за техните деца. Стари предмети с история, като пейка, наследена от баба, съчетани с модерни, енергийно ефективни и висококачествени строителни материали създадоха едно светло, модерно и уютно място, от което се нуждаеше това младо семейство. Прекарвайки няколко години на тавана на родителите, те мечтаеха за собственото си гнездо и един ден решиха да го направят: в тихото село Прешов те създадоха свой остров на спокойствие и се преместиха с малкия си син в първия си семеен дом.

Планиране на бъдещето на децата

Младата двойка безспорно строеше в дългосрочен план, планирайки да живее там през следващите десетилетия и да отглежда сина си в този изпълнен със светлина дом. Сега сградата отразява желанието за спокоен и уютен дом, в който създаването на спомени е също толкова лесно и естествено, колкото и проникването на сутрешната слънчева светлина в стаите. Но докато това семейство живее сега и се опитва да се наслади на всеки ценен момент от това да има малко дете в дома си, те мислят и за бъдещето. Като всеки родител, те искат да гарантират, че детето им ще може да се наслаждава на даровете на природата като възрастен. Енергийната ефективност беше важно нещо за тях, така че те инвестираха в качествени материали. Не са пестили средства в това отношение. Постарали са се да изберат висококачествени фасадни и покривни прозорци с добри топлоизолационни свойства. Къщата е с достатъчно дебела топлоизолация, а за затопляне на водата са използвани слънчеви панели.

Наличието на много светлина беше задължително условие за това младо семейство.

Множеството предимства на дневната светлина

Мощността на слънцето не се използва само от слънчевите панели, но също така играе голяма роля за топлите и светли стаи. Проучванията показват, че естествената светлина има голямо влияние не само върху нашето настроение и енергийно ниво, но също така помага на децата да се съсредоточат, концентрират и учат, така че наличието на осветен дом е от съществено значение за семейството. Те разгледаха други опции освен фасадата и покривните прозорци: светлинните тунели VELUX пренасят дневна светлина през покрива към коридора и същевременно предлагат уникална характеристика на семейния дом. „Възможността за дневна светлина в коридора ми хареса. Дори когато е облачно, имаме много дневна светлина и не е необходимо да използваме лампи. В ясна лунна нощ също няма нужда да включваме светлината в коридора “, казва собственикът на къщата.

Място за създаване на семейство

Топлината на дома е неоспорима и не само защото това прекрасно семейство изпълва пространството със своята любов и грижа: под тъмните плочки се крие подовото отопление, а белите покривни прозорци VELUX с полиуретаново защитно покритие и дървесна сърцевина предлагат чист въздух, изобилие от дневна светлина, страхотна изолация и топлина от слънцето, когато двойката иска това. А когато е нужно, те просто използват щорите, за да блокират светлината и топлината от дома. Добрата инвестиция се потвърждава от зимните разходи за отопление, които са повече от поносими. „Току-що се нанесохме, но имам чувството, че принадлежим на това място. И благодарение на качеството на материалите и енергийната ефективност на дома сме сигурни, че ще живеем тук дълги години, създавайки най-хубавите спомени от живота си “ – казва младата двойка. „Това е идеалното място за създаване на семейство и не бихме могли да сме по-щастливи.“

Препоръчани VELUX продукти
Покривен прозорец VELUX (GGL)
Към продукта
Затъмнителнa ролетнa щорa (DKL)
Към продукта
Светлинен тунел VELUX (TWR)
Към продукта