{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Дизайн: Floreat Homes; снимки: Торбен Ексерод
Домашен уют в редова къща

Изграждането на редови къщи обикновено е интелигентен начин за градските жители да създадат комфортен, уютен дом, който се вписва в квартала. Във Великобритания този тип редова къща съществува в хиляди вариации. Новото селище от Floreat Homes, село Радбрук, предлага няколко вида близо до центъра на град Шрусбъри.

Село Радбрук се вписва елегантно в заобикалящата го среда, благодарение на факта, че е заобиколено от паркове и всяка къща е допълнена от пищни градини и дискретната, традиционна облицовка от червени тухли и покривите на билото, които хората харесват заради уютния вид.

Място, което се адаптира към постоянно променящите се нужди

За да остане конкурентоспособна на пазара на недвижими имоти, се налага Floreat Homes да измисля уникални концепции, отговарящи на нуждите на постоянно развиващите се семейства, както и нови форми на съжителство.

Къщата разполага с три спални със сходни размери, всяка от които е около 12 квадратни метра, което позволява множество приложения. Едната се намира на приземния етаж до санитарен възел и може да се ремонтира за отделен вход. Всекидневната не е свързана с друга зона, което позволява много гъвкавост при използване. Най-голямата стая в къщата е кухнята, съчетана с трапезария. Сводестият таван и произтичащата от това обилна височина на стаята придават на пространството приветлив, светъл вид, който често липсва на големите, дълги стаи.

Редови къщи в Шрусбъри с прозорци VELUXДизайн: Floreat Homes; снимки: Торбен Ескерод

Дизайн: Floreat Homes; снимки: Торбен Ексерод
Решения за недостатъците на дъждовния климат

Точно зад кухнята има практично място за съхранение: покривните прозорци VELUX бяха най-доброто решение за осигуряване на оптимална естествена светлина там, където е най-необходима. Покривните прозорци са особено подходящи при дъждовен климат, тъй като осигуряват поне два пъти повече светлина от вертикалните прозорци със същия размер. Освен това те могат да проветряват цялата стая.

Рационалното оформление има някои други луксозни характеристики. Банята, оборудвана с покривен прозорец VELUX, и осветеното стълбище позволяват на къщата да изглежда по-голяма и просторна. Фактите потвърждават външния вид: стратегическото позициониране на прозорците позволява оптимален въздухообмен в къщата, което я прави не само уютна, но и здравословна.

Дизайн: Floreat Homes; снимки: Торбен Ексерод
Едно необикновено пространство, обляно в светлина

Всеки квадратен метър от приземния етаж се използва оптимално и предлага максимална гъвкавост.
Покривният прозорец над стълбите осветява самия център на къщата, зона, в която обикновено липсва дневна светлина. Компактният първи етаж не се състои от нищо повече от това, което е абсолютно необходимо – две спални и баня.

И все пак, това е далеч от средното благодарение на обляната със светлина, голяма и модерна баня, която, както и цялата къща, е семпла и интелигентна, но същевременно включва всичко, от което се нуждаете, за да почувствате, че домът ви е вашият дворец.

Препоръчани VELUX продукти
Покривен прозорец VELUX INTEGRA® GGU
Към продукта
Намерете най-доброто решение VELUX за вас