{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Здрави и устойчиви

Модерен дом, който предлага здравословен вътрешен климат и изключителна енергийна ефективност – като същевременно е в хармония с традиционния си квартал. Това е първата активна къща в Съединените щати. Дом на семейство Смит от Сейнт Луис, Мисури, които намират къщата си за изключително удобна.

За семейство Смит преместването в първата активна къща в САЩ през 2013 г. беше ново начало и връщане към миналото. Дейвид Смит е израснал близо до мястото на активната къща и има приятни спомени от играта на топка в двора от другата страна на улицата. Когато архитектът на семейство Смит, Джеф Дей (от Jeff Day and Associates в Сейнт Луис) предложи идеята за активна къща, семейството охотно я прие.

Комфортен дом за трима

„Искахме да имаме комфорт в нашия дом, искахме да имаме много хубава къща с много удобства“, казва собственикът Дейвид Смит. Той искаше да построи хубав дом за семейството си от двама родители и дъщеря. „Когато научихме повече за стандарта на активната къща и какво ни позволява да правим, бяхме много развълнувани от това“, спомня си Смит.

Спалня на резиденция Смит – цял изглед

Дейвид Смит

собственик

Истински важното нещо при всеки проект със сигурност е да се построи дом, който пасва на общността и квартала. Като цяло общността го харесва и със сигурност получихме много внимание. Често в днешно време, когато хората ме питат къде живея, просто го наричам активната къща. Те знаят къде е.

Превръщане на традиционен дом в активна къща

Стратегията за дизайн на дома се ръководи от културата и добре установените архитектурни стандарти на квартал Олд Уебстър, предградие на Сейнт Луис, където исторически сгради, красива околност и тясно свързана общност осигуряват привлекателна среда за семейства.

Екипът на проекта трансформира традиционен дом в активна къща, създавайки структура, която да пасне на заобикалящата го среда – но значително да превъзхожда съседните сгради през целия си жизнен цикъл с минимални разходи за експлоатация, енергия и поддръжка. Като опитен счетоводител, Смит описва себе си като „личност, която добре борави с числа“.

"Във всеки проект трябва да сте сигурни, че ще получите стойност от вашия продукт. Чувствам, че е така в този случай."
Смит казва
Спестяване на енергия при подобряване на качеството на живот

Семейството се радва на намалените енергийни разходи, но Дейвид Смит също смята, че активната къща придава стойност на парите по отношение на качеството на живот:
„Един от най-приятните аспекти на тази къща е невероятното количество дневна светлина. Рядко палим лампите в къщата през деня“, казва той и описва семейния дом като „изключително удобен“.

Препоръчани VELUX продукти
Затъмнителнa ролетнa щорa DKL
Към продукта
VELUX покривен прозорец GPU
Към продукта
Светлинен тунел VELUX TWR
Към продукта
Намерете най-доброто решение VELUX за вас